Knauf Insulation biedt duurzame isolatieoplossingen voor een perfecte renovatie

Tijdens de Renovatiebeurs presenteert Knauf Insulation diverse duurzame innovaties.

Bekijk ondermeer Urbanscape groendaksysteem, Supafil Timber frame en Heraklith brandveilige houtwol.

Urbanscape groendaksysteem

Er is een sterke evolutie gaande in de stedelijke architectuur, maar de hoofdfuncties van gebouwen blijven onveranderd: het bieden van bescherming en comfort, warmte in de winter en verkoeling in de zomer.

 
Het Urbanscape Groendaksysteem biedt oneindig veel voordelen, zowel op gebied van milieu als energie-efficiƫntie. Dit innovatieve en lichtgewichte groendaksysteem biedt niet alleen een esthetische functie voor de hedendaagse architectuur, maar biedt tevens een duurzame oplossing voor belangrijke problemen, zoals de opwarming in steden en het regenwater management.

Supafil, de isolatie oplossing van de toekomst

Supafil inblaaswol was al de beste oplossing voor het na-isoleren van de spouwmuren. En nu biedt Supafil Timber frame dus ook de perfecte oplossing voor het (na-)isoleren van houtskeletbouw wanden en renovatie van hellende daken en plafonds.

 
Het grote voordeel van Supafil Timber frame is haar vermogen om te fixeren rondom installaties en in kleine hoekjes, waardoor een volledige vulling wordt gewaarborgd. Daarnaast biedt Supafil in combinatie met het Knauf Insulation Homeseal system, een perfecte oplossing voor luchtdicht bouwen.

 
Met de juiste combinatie van hoogwaardige producten wordt eenvoudig een duurzame, luchtdichte en energiezuinige gebouwschil gerealiseerd.

Heraklith brandveilige houtwol

Brandveiligheid van gebouwen; iedereen heeft ermee te maken. Of u nu architect bent of eigenaar, aannemer of huurder, of alleen bezoeker. Daarom wordt er aan brandveiligheid steeds hogere eisen gesteld.

 
Naast voldoende vluchtwegen is het noodzakelijk om in een gebouw hoogwaardige en brandwerende materialen toe te passen, ook in renovatie. Diverse Heraklith producten zijn getest met een uitstekende brandweerstand.

 
Zo is de Heraklith combi steenwol A2 getest met een brandweerstand van 120 minuten. De Heraklith combi plus steenwol EPS is getest met 90 minuten brandweerstand en de Decoratieve Afwerkingsplaat met 60 minuten. Zo kiest u altijd voor een brandveilige oplossing.

 

« Nieuws overzicht