LEWIS Zwaluwstaartplaten zorgen voor duurzame houten vloerrenovatie

Optimaal toekomstbestendig wooncomfort dankzij Reppel’s zwaluwstaartplaten.

Veel woningen met een (ongeïsoleerde) houten begane grondvloer zijn nog niet toekomstbestendig qua energieprestatie en comfortniveau.

Om deze houten vloeren duurzaam te renoveren biedt een dunne lichte topvloer met LEWIS® Zwaluwstaartplaten® de ideale oplossing.

RC-waarde van 5,0

Vaak is een bestaande houten balklaag nog prima in orde en kan deze als draagconstructie dienen voor de nieuw aan te brengen LEWIS® vloer. Deze LEWIS® vloer kan zowel op de bestaande houten vloerdelen als direct op de houten balken worden aangebracht.

De LEWIS® Zwaluwstaartplaten® worden, eventueel voorzien van vloerverwarmingsleidingen direct afgewerkt met een (lichtgewicht) fijn grindbeton of anhydriet gietmortel. Tussen of onder de balklaag kan naar keuze een isolatiemateriaal worden aangebracht waarmee een RC van 5,0 m2•K/W wordt behaald.

Renovatievloer

Mocht door aantasting de gehele houten vloer vervangen worden, dan wordt bij renovaties vaak een combinatie vloersysteem gekozen. Echter, in bouwsituaties waar vloergewicht, opbouwhoogte en/of doorlooptijd met dit vloersysteem een probleem is, kan voor een VBI PS-renovatievloer® worden gekozen met een LEWIS® topvloer.

Eén arbeidsgang

In plaats van een betonnen druklaag, wapeningsnet en zandcement afwerkvloer worden direct op de stalen vloerliggers en polystyreen vulelementen de LEWIS® Zwaluwstaartplaten® gemonteerd die in één arbeidsgang worden afgewekt met fijn grind beton of anhydriet gietmortel.

 
Het totaalgewicht en de opbouwhoogte van het vloersysteem wordt met het toepassen van de LEWIS® Zwaluwstaartplaten® aanzienlijk verminderd waarbij de draagkracht is gewaarborgd door de constructieve eigenschappen van de LEWIS® topvloer.

Eenvoudige montage

Door de maatvoering en het gewicht van de losse componenten, is de verwerkingssnelheid van het vloersysteem hoog. Het gebruik van hijsmiddelen is overbodig en de componenten kunnen arbo-vriendelijk door één persoon worden aangebracht. De pasvorm van de hoogwaardig isolerende polystyreen vulelementen is dusdanig dat ze direct beloopbaar zijn, zodat de LEWIS® Zwaluwstaartplaten® eenvoudig gemonteerd kunnen worden.

Wooncomfort

Met zowel hergebruik van de bestaande houten draagconstructie als in de unieke combinatie met de VBI PS-renovatievloer® kan met LEWIS® Zwaluwstaartplaten® in renovatieprojecten door besparing op arbeidsgangen en droogtijd toch in een zeer korte doorlooptijd een ‘betonvloer’ worden gerealiseerd met optimaal toekomstbestendig wooncomfort voor de bewoners.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie