Wereldwijde primeur voor gerecyclede sportvloer gaat naar Rotterdam

Wereldwijde primeur: Rotterdam past nieuwe C2C Pulastic sportvloer toe.

De gemeente Rotterdam is een voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen en was meteen enthousiast om de nieuwe Pulastic Classic 110 C2C toe te passen.

Gymzaal Overschie aan de Pieter Postlaan in Rotterdam beschikt nu over deze Pulastic Classic 110 C2C.

Beter presteren

Remo van der Wilt, general manager van Descol sportvloeren, overhandigde op onlangs het certificaat van de gerecyclede vloer aan Wethouder Antoinette Laan, wethouder in Rotterdam.

 
Laan: “Ik ben er trots op dat de eerste gerecyclede sportvloer, die ook aan alle sporttechnische eisen voldoet, in onze gemeente is gerealiseerd. Kinderen uit Overschie kunnen op deze duurzame vloer hun talenten ontwikkelen tijdens de gymlessen. Sporten zijn belangrijk. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat jongeren beter presteren op school. Bovendien is sport gewoon leuk om te doen”.

C2C ideologie

Al jaren vraagt de markt om een werkelijk verantwoorde manier om vloeren te recyclen en nu hebben Descol sportvloeren en BSW besloten samen deze innovatie aan te gaan en het waar te maken. Deze C2C ideologie is nu werkelijkheid; een fantastische ontwikkeling en het 1e voorbeeld van upcycling van een polyurethaan sportvloer.

Pioniers

De Pulastic Classic 110 C2C vloer bestaat qua onderbouw uit een BSW Regupolmat waarbij het vrijkomende sloopafval opnieuw ingebracht in het productieproces bij BSW en gebruikt is als basismateriaal.

 
De bovenbouw is een Pulastic Classic 110. Inmiddels is de vloer gecertificeerd door KIWA van het NOC*NSF conform EN 14904. De vloer voldoet aan alle gewenste sporttechnische eigenschappen.

 
C2C in optima forma: hiermee kunnen we Descol sportvloeren en BSW gerust pioniers noemen in het vakgebied van gerecyclede sportvloeren!

 

« Nieuws overzicht