Duurzame SikaGrout® met verminderde CO2 uitstoot

Sika zet duurzame alternatieven in cement.

Sika presenteert een nieuw product binnen de SikaGrout®range: de SikaGrout®-334. Bij deze cementgebonden, krimparme, goed vloeiende gietmortel is het gebruik van Portland cement verminderd, wat zorgt voor een lagere CO2 uitstoot.

 
Portland cement genereert naar schatting ongeveer een ton kooldioxide per geproduceerde ton afgewerkt cement. Sika streeft ernaar duurzamer te zijn door alternatieven voor cement in te zetten, zoals vliegas en hoogoven slak. Vanwege het gebruik van alternatieve grondstoffen kan Sika een vermindering van broeikasgasemissies aantonen en draagt Sika bij aan klimaatbescherming.

Alternatief

SikaGrout®334 wordt gebruikt als alternatief voor de SikaGrout®316. Deze zelfnivellerende gietmortel voor de dikte van 10 tot 125 mm is geschikt voor het nauwkeurig aangieten van zware machines en machinefundaties, grondplaten, wapeningsijzer en uitsparingen, etc.
De duurzame grout behoudt dezelfde uitstekende eigenschappen als de overige SikaGrout®range.

 
Maar, er is een vermindering van drie belangrijke uitwerkingen op het milieu:

  • 12% vermindering van de primaire energievraag;
  • 17% vermindering van de uitstoot van kooldioxide;
  • 16% reductie in zomersmog bijdrage.
Duurzaamheidsfactsheet

Het bewijs hiervoor wordt uitgebreid uitgelegd in onze duurzaamheidsfactsheet waarin ook de eigenschappen en voordelen van dit product toegelicht worden.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie