Insulation Solutions, ook sterk in brandwerendheid

Insulation Solutions beantwoordt al uw brandende vragen.

Uit cijfers van het NIVRE blijkt dat 2013 een recordjaar was qua brandschade. Het lijkt erop dat er een gebrek aan kennis is, en een bewustzijn dat één enkele zwakke schakel in de uitvoering forse investeringen in brandveiligheid teniet kunnen doen.

Samen met deregulering vanuit de overheid zorgt dat ervoor dat men met de juiste partijen moet samenwerken.
Verantwoording

De overheid neemt namelijk geen verantwoording meer voor de inhoud van het bouwbesluit. Ook al is het document opgesteld door de overheid zelf.

 
De verantwoording van een object, en alle daarbij horende eisen, ligt bij de eigenaar van het pand. Echter, maakt de architect het ontwerp van een gebouw (nieuwbouw of renovatie) dan zal hij en later de aannemer, de gestelde regels wel na moeten leven.

 
In de praktijk echter schuiven zij die verantwoording nog van zich af door allerlei uitsluitingen op te nemen. In dat geval kan (evt. in opdracht van de eigenaar) een adviesburo dat zich heeft toegelegd op bouwregelgeving, het bouwbesluit toetsen.

Adviseren

Insulation Solutions biedt u in dit kader met haar 3 afdelingen Metaalbouw; Technische Isolatie; en Afbouw, een brede range aan bouwproducten en oplossingen die door gecertificeerde instanties zijn getest op hun brandwerendheid. Zowel de A-merken, als de eigen, innovatieve maatwerkproducten onder de naam Sonorex.

 
Op basis van de in het bouwbesluit voorgeschreven brandveiligheidseisen kunnen wij u precies adviseren welke producten uit ons assortiment voor u de juiste keuze zijn en hoe u die op de meest efficiënte en economische manier kunt verwerken. Ook voor niet-standaardoplossingen kunt u bij onze technici terecht.

Specialisme

Brandveilig bouwen is een zaak van details en van de juiste montage. Kleine details kunnen grote investeringen in veiligheid tenietdoen; vooral bij het brandveilig afdichten van doorvoeringen van technische installaties.

 
Een aantal van de producten van Insulation Solutions kunt u eenvoudig zelf verwerken. Bij grote werken of bij specialistische producten wordt de montage uitgevoerd door bedrijven die gespecialiseerd zijn in brandveiligheid.

Veiligheid waarborgen

Insulation Solutions werkt samen met deze bedrijven die wat betreft kennis, ervaring en kwaliteit betreft, uw veiligheid kunnen waarborgen. Op onze website www.insulationsolutions.nl is al veel te vinden, maar twijfel niet om ons te contacten met al uw brandende vragen!

 

« Nieuws overzicht