Beveiligingsproducten Adda beschermen niet alleen tegen brand

ADDA levert diverse typen rolluiken, -schermen en schuifdeuren.

Overal toepastbaar en voor uiteenlopende situaties. De belangrijkste typen zijn:

ADDA brandwerend rolluik

Is praktisch overal inzetbaar en wordt in uiteenlopende situaties toegepast. Het pantser is samengesteld uit dubbelwandig staalverzinkte profielen met brandvertragende vulling (minerale isolatie) en is uitgevoerd met stalen eindstukken. De onderdelen zijn uitgevoerd met speciale brandvertragende voorzieningen.

 
Rolluiken kunnen worden toegepast bij compartimentering van grote hallen en bedrijfsgebouwen en bij openingen in brandvertragende binnenmuren en buiten gevelopeningen. Of op locaties met milieubedreigende stoffen, explosie gevaarlijke omstandigheden en bij het maken van vluchtroutes binnen gebouwen.

ADDA brandwerend rolluik Exp

Dit type rolluik wordt toegepast in situaties waarbij het rolluik naast brandvertragende eigenschappen ook moet voldoen aan explosieveiligheid. Hierbij kunt u denken aan compartimentering en afsluiting van bedrijfshallen waar met brandbare stoffen wordt gewerkt zoals bij verffabrieken en de petrochemische industrie.

 
De brandwerendheid van dit rolluik is bij EI(1) 120 min en bij EW 180 minuten. Het geheel wordt geleverd onder de geldende NEN normen en met KOMO attest. Tevens geluidwerend tot wel 55 dB.

ADDA brandwerend rolscherm

Het brandwerend rolscherm is toepasbaar daar waar de gevelopening bij brand moet worden afgesloten. Bij brand of brandmelding wordt de opening afgesloten met een doek van onbrandbaar materiaal. Het rolscherm is getest volgens de Europese NEN-EN 1634-1 NEN 6069. De brandwerendheid varieert van 30 tot 120 minuten.

 
Deze rolschermen zijn leverbaar tot 10,5 m. breed en worden alleen gebruikt bij brand of brandmelding, zgn. wachtende afsluitingen. Voor dagelijkse afsluiting kan een brandwerend rolluik worden toegepast.

ADDA brandwerende schuifdeur

Toepasbaar in situaties waar de gevelopening bij brand moet worden afgesloten. Bij brandmelding vanuit de brandmeldinstallatie wordt de opening automatisch gesloten.

 
De schuifdeur is getest volgens de Europese NEN-EN 1634-1 NEN 6069. Gecertificeerd met rapport nr. 2011-Efectis-R0052-S1. De maximale deurafmetingen zijn ingedeeld in de classificaties EI1-EI2 en EW en zijn afhankelijk van de eisen aan brandwerendheid.

 
De deuren zijn standaard voorzien van snelheidregelaar en kleefmagneet en sluiten door middel van een contragewicht. Het is mogelijk de deur uit te voeren met een elektrische aandrijving en speciale besturing. Zo kan de deur gemakkelijk bediend worden met schakelaar of afstandsbediening.

Meer weten?

Bekijk de diverse producten van ADDA-Van Dullemen B.V.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie