Constant (dag)lichtniveau door unieke combinatie Solatube TechLED

Solatube® daglichtsysteem met TechLED zorgt voor aangenaam daglicht.

De natuurlijke fluctuatie van daglicht zorgt voor het in stand houden van het biologisch ritme. Aangenaam daglicht draagt hierdoor positief bij aan de gezondheid van de mens.

Schommelingen in lichtintensiteit kunnen echter storend zijn in verschillende situaties zoals de werkomgeving.

Door het Solatube® daglichtsysteem te combineren met de TechLED vult deze automatisch aan met ledlicht wanneer het daglicht afneemt. Hiermee ontstaat ‘onmerkbaar’ een constant (dag)lichtniveau.

SmartLED

De TechLED kan gebruik maken van een sensor om de hoeveelheid licht precies op de behoefte af te stemmen. De sensor meet zowel de daglichtintensiteit als beweging. Hierdoor schakelt de TechLED enkel in wanneer het lichtniveau onder de minimale lichtinstelling komt én er daarnaast ook beweging wordt waargenomen.

 
Enkel instelling op beweging of lichtniveau is natuurlijk mogelijk. Om te voorkomen dat de TechLED ’s nachts onnodig gaat branden, kan de verlichting compleet gedimd worden door middel van een schakelaar. Doordat de leds standaard zijn uitgerust met DALI is lichtbeheer op afstand geen probleem.

Diffuus licht

Dankzij deze unieke combinatie van de TechLED en Solatube® ontstaat er een geïntegreerd dag- en ledlichtsysteem, waardoor slechts één armatuur aan het plafond nodig is. Vanwege de ruime keuze in plafondplaten is er een geschikt model voor elk interieur.

 
Daarnaast zorgt deze armatuur voor een diffuse lichtspreiding van zowel het daglicht als het ledlicht. Dit is onder meer prettig in ruimtes waar beeldschermen worden gebruikt. Het licht wordt egaal verspreid, waardoor verblinding wordt tegengegaan.

UV-werend

Vanwege de speciale koepel van het Solatube® daglichtsysteem wordt ook UV-straling tegengegaan. UV-straling zorgt ongewenst voor productverkleuring. De TechLED geeft daarbij geen enkele UV-straling.

 
Hierdoor is de Solatube® TechLED geschikt voor vele toepassingen zoals winkelcentra, ziekenhuizen, showrooms en opslagruimtes.

 
TechLED heette voorheen SmartLED

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie