Comfortabele werkomgeving dankzij Solatube daglichtsysteem

Olie- en gasbedrijf Total kiest voor efficiënt gebruik daglicht.

Goed gebruik van daglicht leidt tot energiebesparing. Een comfortabele werkomgeving levert daarentegen nog veel meer op. Daglicht zorgt namelijk voor een verhoogd concentratievermogen en een lager ziekteverzuim.

Slechts enkele redenen waarom Total gekozen heeft voor het Solatube® daglichtsysteem in combinatie met SmartLED.

Opgesloten gevoel

De vergaderzaal en de naastliggende kantoren van het olie- en gasbedrijf Total in het Belgische Feluy zijn inpandig gelegen. Door de afwezigheid van natuurlijk daglicht, klaagden de werknemers over een opgesloten gevoel. Zij misten de natuurlijke fluctuatie van daglicht die zorgt voor een prettige (werk)omgeving. Daglicht kan anderzijds ook leiden tot warmteoverlast, verblinding door te scherp licht en een ongelijke lichtverdeling in de ruimte.

 
Het Solatube® daglichtsysteem filtert deze nadelige effecten en brengt alleen de positieve aspecten van daglicht binnen, zelfs op plekken waar dat niet mogelijk lijkt.

Constant lichtniveau

Echter, een kantoor met alléén daglicht is geen optie gedurende het gehele jaar. Daarom heeft Techcomlight de SmartLED ontwikkeld. Zodra het daglicht minder wordt, vult de SmartLED via sensoren automatisch licht aan met de ingebouwde LED-verlichting. Op deze manier ontstaat er een constant lichtniveau vanuit één systeem.

 
De werknemers van Total zijn positief over het resultaat van de Solatube® systemen in combinatie met SmartLED. Het opgesloten gevoel is geheel verdwenen. Door het daglicht lijkt de ruimte groter. Een ander onverwacht voordeel is dat mensen tijdens een vergadering langer geconcentreerd blijven.

Batibouw 2014

Gedurende de vakbeurs Batibouw van 20 februari t/m 2 maart in Brussel is er de mogelijkheid om de SmartLED in werking te zien. De SmartLED is één van de deelnemers voor de ECO Award. Op stand 325 in Paleis 9 adviseren de daglichtprofessionals van Techcomlight de bezoekers over de vele toepassingsmogelijkheden.

 
Meer informatie over de diverse Solatube® systemen.

SmartLED heet inmiddels TechLED

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie