Dekton® by Cosentino 1001 in- en exterieurtoepassingen

Nieuw ultracompact oppervak voor uiteenlopende toepassingen.

Het nieuwe ultracompacte oppervlak Dekton® by Cosentino is ideaal voor allerlei toepassingen binnen- en buitenhuis. Het is geschikt voor badkamers (wanden, vloeren, wastafelconsoles), keukenwerkbladen – wandbekleding en vloeren of meubels.

 
Maar ook voor outdoor toepassingen is het een goed alternatief, bijvoorbeeld voor gevels, buitenvloeren, zwembaden en tuintoepassingen. Het bijzonder grote formaat van de platen 320 x 144 cm zorgt ervoor dat er bijzondere architectonische oplossingen kunnen worden gerealiseerd zonder beperkingen en zonder naden en voegen.

 
Dekton® by Cosentino is het nieuwe, ultracompacte oppervlak van Cosentino en bevat vele hoogwaardige eigenschappen:

  • hoge vlekbestendigheid;
  • sterk bestand tegen krassen, schokken en slijtage;
  • dimensionale stabiliteit en hoge drukweerstand;
  • sterk bestand tegen hitte en thermische schokken, vorst en dooi;
  • bestand tegen UV-stralen met een grote kleurstabiliteit.
Kleuren en afwerking

Er zijn 14 verschillende afwerkingen ondergebracht in drie collecties: Solid, Tech en Natural Collection.

Egale kleuren, natuursteen, leisteen, hout, beton, cement en cortenstaal zijn enkele van de mogelijke kleuren en afwerkingen van Dekton®.
In de Solid Collection zijn de meer basisafwerkingen ondergebracht zoals de effen zwart en wit.

 
Kadum en Keranium uit de Tech Collection zijn de namen voor een bijzonder oppervlak dat doet denken aan cortenstaal. Het heeft deze unieke look maar dan met alle materiaalkenmerken en voordelen van Dekton. Strato uit de Tech Collection heeft een levensechte betonlook.

 
De Natural Collection heeft mooie oppervlakken die niet van echt marmer te onderscheiden zijn. Uniek is het full body design: de aders lopen door in het gehele materiaal, dus ook de zijkanten. Dit is goed te zien in bijvoorbeeld de kleuren Aura en Naone. Sirocco uit deze collectie heeft een mooie warme grijze look die ook weer doet denken aan beton/cement.

« Nieuws overzicht