Geavanceerde oplossingen voor aansturing van ramen en zonweringen

Mogelijkheden van de Somfy animeo KNX mastercontrol voor gevelbesturing zijn uitgebreid!

Ongetwijfeld bent u bekend met de geavanceerde oplossingen die Somfy biedt voor de projectmatige aansturing van ramen en zonweringen in gevels. Hiervoor maakt Somfy o.a. gebruik van de animeo KNX besturingen.

 
Dit systeem biedt de mogelijkheid om een zeer flexibele besturing met een minimum aan installatiekosten te realiseren. Een ‘slimme’ besturing van ramen en zonwering levert een grote bijdrage aan het comfort en de energie-efficiëntie van een gebouw.
Door de gevel ‘dynamisch’ uit te voeren kan de gevel zich aanpassen aan de weersomstandigheden. Daardoor ontstaat een uitstekende comfort- en energiebalans tussen binnen en buiten.

Shadow management

Voor een optimale werking van de animeo KNX besturing wordt gebruik gemaakt van de animeo Mastercontrol; het hart van de installatie. Door de compactsensor te installeren i.p.v. de standaard sensormast is er een kostenbesparing van 85% op het toegepaste weerstation.
Daarnaast is het nu ook mogelijk om de gevel met ‘shadow management’ uit te rusten. Dit biedt de mogelijkheid de zonweringen te laten reageren op het moment dat één of meerdere ramen of een deel van een gevel in de schaduw komen.

Individuele bediening

Natuurlijk blijft het altijd mogelijk om de zonwering individueel te blijven bedienen zodat een gebruiker onafhankelijk van de centrale sturingen haar of zijn eigen voorkeuren kan instellen.

 
Hiervoor kan Somfy nu een draadloze en batterijloze oplossing bieden met het EnOcean protocol. Dit maakt het op eenvoudige wijze mogelijk, eventueel zelfs naderhand, individuele bediening te installeren.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie