Nieuw Crystall glas in grootste platdakraam laat meeste daglicht binnen

Vanaf 1 maart standaard in alle Luxlight platdakramen.

Luxlight produceert grootformaat platdakramen met een lichtoppervlak tot ruim 10 m2. Die afmetingen geven u bij voorbaat de zekerheid van veel daglicht in een woning.

 
Zeker als u het vergelijkt met traditionele daglichtoplossingen zoals een lichtkoepel of lichtbuis.

Vanaf 1 maart worden alle Luxlight platdakramen standaard voorzien van het nieuwe Crystall glas. Het is de volgende stap richting maximale lichttoetreding. Het meeste daglicht valt maar op één manier binnen. En dat is door een Luxlight platdakraam met Crystall glas.

Ongekend helder

In vergelijking met standaard dubbelglas en zonwerend glas voor platdakramen (zie foto), treedt er door Crystall glas fors meer daglicht een woning binnen. De lichttoetreding (LTA) bedraagt maar liefst 83%. Bovendien is het licht dat binnenvalt van een ongekende helderheid. Het binnenvallende licht is nagenoeg 100% natuurlijk en kleurecht (Ra=0,99).

Natuurlijk, helder, geluiddempend glas

Neutraal, zuiver en licht is de trend waarop Luxlight met haar nieuwe Crystall glas optimaal aansluit. Crystall glas zorgt voor een natuurlijke lichtinval, een onvervormd doorzicht en altijd een helder uitzicht naar buiten. Bovendien wordt bij regen en hagel het geluid tot een minimum beperkt. Crystall glas komt uit het Planibel Clear gamma van glasproducent AGC.

Kristalhelder kwaliteitsglas
  • Crystall HR++ met opbouw 4-15-44.2 (powered by AGC), gelaagd veiligheidsglas klasse 1B1 (overeenkomstig EN 12600). De binnenruit in gelaagde uitvoering is conform NEN 3569 (veiligheidsglas in gebouwen);
  • isolatiewaarde (Ug-waarde) 1,1 W/m2K;
  • lichttoetreding (LTA) = 83%;
  • zontoetreding (ZTA) = 64%;
  • kleurenweergave (Ra) = 99%;
  • geluidsreductie weinig lage frequenties, zoals snelweg- en treinverkeer, nabije vliegtuigen, leefactiviteiten, stemmen en spelende kinderen 36 dB;
  • geluidsreductie veel lage frequenties, zoals stadsverkeer, discotheekmuziek, traag treinverkeer en vliegtuigen op grote afstand 31 dB. 

 
Vanaf 1 maart a.s. worden alle Luxlight platdakramen standaard voorzien van dit nieuwe glastype.

 
Meer informatie over deze productnoviteit leest u op www.luxlight.nl

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie