Kalzip op één, twee en drie bij Olympische winterspelen Sotsji

Kalzip aluminium felsdak en -gevel profielen overal toegepast bij Olympische winterspelen 2014.

De Olympische sculptuur op het medailles Plaza in Sotsji is eigenlijk het vierde project dat bekleed is met Kalzip aluminium felsdak en -gevel profielen.

Gedurende de spelen zal de Olympische vlam in het 46 m hoge zwanenhalsachtige ontwerp op de ronde medailles Plaza branden.

In de gevelconstructie van de Olympische sculptuur fungeert Kalzip als vormgevende laag met 4.800 m2 conisch gebogen banen en 800 m2 X-tails free shape banen welke ter plekke zijn geproduceerd met Kalzip mobiele walsinstallaties.

 
Composiet panelen in de kleur RAL 9010 vormen de esthetische buitenafwerking. Deze panelen werden zonder doorboringen van de Kalzip constructie door middel van speciale U-vormige klemmen gemonteerd op de Kalzip felsnaden.

Bolshoy Ice Dome

Een bevroren zilverkleurige druppel is de inspiratie geweest voor het ontwerp van de Bolshoy Ice Dome. Kalzip is ook hier als waterdichte huid en constructieve drager toegepast. Over de Kalzip werd LED verlichting geplaatst waarna het totaal is afgewerkt met een esthetische afdekking van geperforeerde panelen.

Adler Skating Center

De grote schaatstempel met 8.000 zitplaatsen zal ons Nederlanders het meest aanspreken. Hier zullen onze helden straks hun fenomenale rondetijden neerzetten. In de rond de ijsbaan lopende buitenwand van de Adler Arena werden 65 mm hoge geperforeerde conische Kalzip felsprofielen toegepast.
De eveneens rondom lopende overstekken werden aan de onderzijde bekleed met eveneens geperforeerde Kalzip FC Fassade panelen in de kleur RAL 7035. Hiermee hebben de toeschouwers een vrijwel ongehinderd zicht op het buitenliggende Olympisch park.

Sanki Bobsleebaan

Wat verder weg in de bergen van de Kaukasus werd de 1.500 m1 lange Sanki Bobsleebaan gerealiseerd. Het startpunt en de nodige baandelen werden van Kalzip conisch gebogen felsdaken voorzien (totaal 4.800 m2).

 

« Nieuws overzicht