Op de VSK 2014 introduceert Aralco NVS een vraaggestuurd ventilatiesysteem voor schoolgebouwen.

Bij dit vraaggestuurde ventilatiesysteem wordt de afvoer mechanisch geregeld op basis van de binnenluchtkwaliteit (CO2-concentratie). Zelfregelende toevoerroosters zorgen voor de toevoer van verse lucht.

 
Onderzoek toont aan dat vraaggestuurde ventilatiesystemen met CO2-sensoren de beste resultaten geven. Deze systemen creëren een gezond binnenklimaat, zijn eenvoudig in bediening en verbeteren de energieprestatie. Op het gebied van vraaggestuurde ventilatiesystemen levert Aralco NVS al de OxyGreen systemen CO2 voor woningen en COLLECTIEF voor gestapelde bouw.

Minder energieverbruik en geluid

OxyGreen SCHOOL bestaat uit één of meerdere proportionele regelkleppen, één regelunit en één CO2-sensor per klaslokaal of ruimte. De CO2-sensor stuurt de proportionele kleppen aan, zodat de ventilatiecapaciteit perfect wordt afgestemd. Hierdoor ontstaat een gezond binnenklimaat.

 
De drukgeregelde dakventilator past zijn toerental aan op de wisselende totale ventilatiebehoefte van alle ruimten. Daardoor verplaatst de ventilator nooit meer lucht dan nodig. Dit resulteert in een lager energiegebruik én een lager geluidsniveau! Aangezien de geluidsbron zich buiten de lokalen bevindt worden geluidsproblemen voorkomen.

Efficiënt onderhoud

Oxygreen SCHOOL is een eenvoudig, effectief systeem met lage onderhoudskosten. Het systeem heeft geen filters en toevoerkanalen die kunnen vervuilen. Omdat de ventilator buiten is geplaatst kan onderhoud snel en efficiënt worden uitgevoerd, zonder ‘de lessen’ te storen.

 

Bezoek Aralco NVS in hal 9, stand B057.