Nieuwe generatie vulstoffen verbetert eigenschappen gevelverven

Sto introduceert iQolor: Intelligent Color.

Dit zijn slimme gevelverven van Sto met een nieuwe generatie vulstoffen als basis. Door een geheel nieuwe, gepatenteerde receptuur van de vulstoffen heeft Sto de karakteristieken per gevelverf geoptimaliseerd.

De iQolor producten staan voor bescherming, levensduur, kleurstabiliteit en duurzaamheid. Tot deze familie behoren inmiddels de gevelverven StoColor X-black, StoColor Silco en Silco G, StoColor Lotusan G en StoColor Royal.

Belang van vulstoffen

iQolor staat voor Intelligent Color, slimme gevelverf. Aanpassing van de vulstoffen heeft invloed op de functionaliteit van de gevelverf en verbetert de eigenschappen Dit is de basis van het iQolor principe.

 
Verf bestaat uit pigmenten, bindmiddel en vulstoffen; de combinatie ervan bepaalt de kwaliteit van de verf. Vulstoffen zijn van grote invloed op de prestaties van de verf, deze vormen namelijk het grootste bestanddeel (80%). Door het belang van deze vulstoffen op waarde te schatten en dit belangrijke bestandsdeel te optimaliseren, heeft Sto een verbeterde en nieuwe standaard op het gebied van gevelverf ontwikkeld.

Nieuwe norm

Tot nu toe is gevelverf meestal ingedeeld op basis van bindmiddel. De iQolor functie-indeling van Sto is vernieuwend, vertelt Jan Hoks uit, productmanager Sto Isoned.

 
“Vulstoffen bepalen de eigenschappen van de gevelverf in grote mate. Ze zijn niet alleen essentieel om laagdikte op te bouwen. Over de gehele gevel dragen ze bij aan de additionele eigenschappen van de gevelverf, zoals onder andere een harder oppervlak, een verbeterde dekking op de korrel en meer donkere kleuren. Sto werkt continu aan producten die de traditionele, maar ook de toekomstige taken van de gevel aan kunnen. iQolor van Sto is de nieuwe norm voor gevelverf.”

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie