Met DNS®Large is er nu een ophoogsysteem voor groot formaat tegels

Snel en eenvoudig ophogen en nivelleren van leefdaken, dakterrassen of dakpromenades.

Met het gepatenteerde DNS® systeem is dakbestrating van Zoontjens snel en eenvoudig op de gewenste hoogte te brengen. Een unieke eigenschap is de perfecte waterhuishouding van het dakbestratingssysteem.

DNS®Large

Nu heeft Zoontjens speciaal voor de nieuwe trend groot formaat dakterrastegels een uniek ophoogsysteem ontwikkeld: DNS®Large. Dit systeem werkt op dezelfde manier als DNS®, maar heeft een groter drukoppervlak om krachten te verdelen.

 
Om de gewenste hoogte te bereiken wordt de DNS®-buis met een doorsnede van 16 cm gebruikt. Met een bouwlaser wordt de exacte hoogte bepaald van elk ophoogelement. Deze wordt op de juiste maat gezaagd en geplaatst in een drukverdeelvoet. Op deze manier ontstaat een genivelleerd loopoppervlak.

 
De combinatie van een sterke drukverdeelvoet en –schijf (met een doorsnede van 24,5 cm) en de DNS®-buis zorgt voor een stabiele en strakke fixatie met de groot formaat daktegel en regenwater wordt direct afgevoerd.

Toepassing

U bepaalt bij DNS®Large zelf de voegbreedte. Hiervoor zijn 4 verschillende maten afstandhouders ontwikkeld: 3, 4, 5 of 6 mm.

Dakafwerking

DNS® is uitermate geschikt voor bestrating op leefdaken, dakterrassen, daktuinen, kelderdakpleinen en dakpromenades. DNS® kan toegepast worden onder elke dakafwerking van Zoontjens; Dreen®, Drenoliet®, Dreen®Elegance, Dreen®Design, Dreen®Nature Green. Voor elke afwerking is een eigen oplegelement ontwikkeld voor een strak aaneengesloten dakoppervlak.

 
DNS®Large dient worden toegepast bij tegels groter dan 60 x 60 cm of bij een ophoging van meer dan 40 cm. DNS®Large kan tot één meter hoogte ophogen en nivelleren. We adviseren u graag over de best geschikte toepassing voor uw dak.

Randafwerking

Voor stabiliteit bij muren of ander opgaand werk ondersteunen speciale randplateaus de tegels. Kieren die ontstaan bij onderbrekingen in de dakbestrating (bij plantenbakken of groenstroken) zetten we dicht met kunststofstroken die worden vastgeklemd in de randplateaus.

Legplan

Voor een zo regelmatig mogelijke tegelbestrating tekent Zoontjens bij elk DNS®-project vooraf een legplan. Daarmee zorgen we dat passtukken optimaal aansluiten bij randen, hoeken en beëindigingen. Arbeidsintensief zaagwerk beperken we tot een minimum.

 
Download folder

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie