Nieuwe DucoBox, opgefrist sensordesign én vernieuwde ventilatiesystemen

Duco lanceert primeurs op VSK. Verse lucht? Het zit in ons systeem!

Duco Ventilation & Sun Control presenteert tijdens VSK de compleet nieuwe afvoerventilator DucoBox Focus. Samen met de nieuwe designgevoelige sensoren vormt deze het hart van de eveneens compleet vernieuwde Vraaggestuurde Natuurlijke Ventilatiesystemen.

Kenmerken DucoBox Focus

De stille, slimme én energiezuinige afvoerventilator onderscheidt zich van de concurrentie dankzij het geïntegreerde kleppensysteem voor een efficiënte afvoer van vervuilde en/of vochtige lucht.

 
Stil: akoestisch geoptimaliseerd

Bij de ontwikkeling van de afzuigventilator is rekening gehouden met de akoestische prestaties. De DucoBox Focus is de stilste in de markt en doet fluisterstil haar werk.

 
Slim: modulair systeem van geïntegreerde kleppen

De nieuwe DucoBox Focus beschikt standaard over 7 aansluitingen (ø 125 mm) die allemaal optioneel voorzien kunnen worden van klepsturing. Deze klep kan zeer snel en eenvoudig in de afvoerbox zelf geïntegreerd worden.
Dat houdt in dat zodra de kleppen eenmaal geïnstalleerd zijn en de afzuigventilator volledig afgesloten is, er van buitenaf niets meer zichtbaar is.

 
Energiezuinig: ventilatie waar en wanneer nodig én in de juiste hoeveelheid

Elke klep kan voorzien worden van een CO2- of vochtsensor. Alle ‘droge ruimtes’ kunnen voorzien worden van een CO2-sensor. Die houdt voortdurend het binnenklimaat in het oog en zorgt dat vervuilde lucht (bij een ppm > 1.200 ppm) in de desbetreffende ruimte - en alleen daar - afgezogen wordt.
‘Vochtige ruimtes’ kunnen voorzien worden van een vochtsensor. Zodra er bijvoorbeeld gedoucht wordt, zorgt de vochtsensor automatisch dat vochtige lucht afgezogen wordt tot de toestand weer genormaliseerd is.

 
Dankzij deze diepgaande doorontwikkelingen, scoren de Vraaggestuurde Natuurlijke Ventilatiesystemen - met het Duco Comfort System en het DucoTronic System op kop - nu nog beter op het gebied van energiebesparing!

Nieuwkomer: Duco WTW System

Compleet nieuw in het gamma is het Duco WTW System. Dit systeem combineert het beste van twee werelden: Vraaggestuurde Natuurlijke Ventilatie (VNV) op basis van CO2-meting gaat voortaan hand in hand met warmteterugwinning (WTW) uit de ventilatieretourlucht.
De vrijkomende warmte komt via het centrale verwarmingssysteem terug de woning in dankzij een geïntegreerde WTW-unit in de fluisterstille afvoerventilator.
Bovendien zorgen de modulaire componenten - van de sensoren tot de al of niet gestuurde kleppen - voor een enorme keuzevrijheid om elk ventilatiesysteem precies naar wens van de bewoner op te bouwen.
Van heel eenvoudig tot high-end, maar steeds met één doel voor ogen: een gezond en comfortabel binnenklimaat!

 
Kom en ontdek alles van dichtbij tijdens VSK op stand B010 in hal 9 en registreer u hier alvast voor een gratis toegangskaart!

« Nieuws overzicht