Vetrotech test EW beglazing in duurzaam kozijn

Kozijn met een glaslat van 17 mm biedt oneindige mogelijkheden in de markt.

Oneindige toepassingen, dat is wat met deze test is beoogd toen deze werd uitgevoerd. En met succes, want met een standaard kozijnmaat van 67 mm (hoogte) x 114 mm (diep) is deze beglazing eenvoudig in te passen in het beoogde ontwerp van de architect.

De test is zelfs aangescherpt en is geslaagd op een kozijnmaat van minimaal 102 mm x 67 mm.

Minimale sponningdiepte van 17 mm en FSC hout

Met een sponningdiepte van maar slechts 17 mm is dit product, de Vetroflam 30 Climaplus, 30 minuten brandwerend in de classificatie EW. In werkelijkheid is deze 30 minuten echter ver overschreden met een tijdsduur van 13 minuten (totale brandwerendheid 43 minuten). De toegepaste houtsoort voor het kozijn is Meranti hout. Een duurzame houtsoort en opgenomen in het FSC-register.

 
Hoewel het glas zelf een ISO variant betreft, is de kozijnopstelling vocht afdrijvend getest met een ventilerende neuslat. Op deze manier heeft u geen last van vocht in uw beglazing of kozijn, zelfs niet op termijn.

Ventilatieroosters geen probleem

Vanwege de geslaagde testen in standaardafmetingen is het geen probleem om bestaande brandwerende ventilatieroosters in te passen in Vetrotech beglazing. Zo heeft Vetrotech, samen met producent in ventilatieroosters DUCO, recentelijk een geslaagde test in Contraflam Lite uitgevoerd bij Efectis.

Informatie over dit product?

Van dit product bestaat een uitgebreid testrapport. Indien u bent geïnteresseerd in brandwerende beglazing in hout? Raadpleeg dan de Timber Guide. Hierin staat meer informatie over glas, insteekdieptes en sponningshoogtes.

 
De Timber Guide is te downloaden via de website www.vetrotech.nl.

 

« Nieuws overzicht