Elements is gemodificeerd hout met uitstraling van edelhout

Duurzame FSC houten bekleding voor gevels.

Plastica introduceert Elements, een FSC® gecertificeerde houten gevelbekleding met een bijzonder mooie nerf die in 5 verschillende kleuren olie prachtig uitkomt. Elements is een natuurlijk product van Radiata Pine met de uitstraling van edelhout.

 
Het heeft een verticale nerforiëntatie en is blokverlijmd waardoor de stabiliteit van het hout beter is, het hout minder werkt en oppervlakteschade nauwelijks voorkomt. Bovendien is het hout gemodificeerd, kan het blind bevestigd worden en behoeft het nauwelijks onderhoud.

Types

Elements is verkrijgbaar in 2 types die beide zowel horizontaal als verticaal zijn toe te passen. Het Hector profiel is een modern profiel, dat zowel zichtbaar als blind bevestigd kan worden. Het type Rhombus is een uniek en veelzijdig ‘open‘ gevelprofiel. Het is een eigenzinnige en originele keuze als gevelbekleding.

 
Daarnaast is Rhombus ook uitermate geschikt als erfafscheiding. Hiervoor zijn palen beschikbaar in dezelfde kwaliteit en uitstraling.

Duurzaamheid

De duurzaamheid van Elements gaat verder dan een label. Deze houten gevelbekleding voldoet aan de hoogste standaarden, is FSC® gecertificeerd en volledig recyclebaar. Het hout is ovengedroogd, maar heeft nog steeds een vochtgehalte van 12 tot 14%. Dit zorgt ervoor dat de kans op eventuele breuken of scheuren aanzienlijk kleiner is. Daarnaast heeft Elements een garantie van 10 jaar op houtrot door schimmels of schade door insecten.

Houtmodificatie

Houtmodificatie richt zich op het verbeteren van de zwakke eigenschappen van hout zonder dat dit ten koste gaat van de esthetische waarde van hout als een materiaal met een warme en natuurlijke uitstraling. Elements is ovengedroogd, dit houdt in dat de houten gevelbekleding al is ‘voorgekrompen’ waardoor het stabieler is in de toepassing.

 
Daarbij is het behandeld met een ACQ houtconserveringsmiddel zonder chroom en arsenicum, waardoor het vrij blijft van houtrot door schimmel of schade door insecten.

Plastica

Elements is een product van Plastica, dé specialist in decoratief en duurzaam plaatmateriaal, met een ruim assortiment voor in- en exterieur. Met onze jarenlange kennis en ervaring staan we garant voor absolute topkwaliteit en een hoog service niveau.

 
Zo werken we gericht aan het realiseren van al uw ontwerpwensen. Plastica is sinds 2012 MVO-gecertificeerd.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie