Derako innoveert met Massief houten gevelsysteem

Hout als inspiratiebron voor duurzame gevels.

Derako International is continu bezig met het vergroten van toepassingsmogelijkheden van duurzame materialen in de bouw en komt nu met een nieuwe innovatie: Massief houten gevelsysteem.

 
Dit nieuwe systeem bestaat uit een aluminium geanodiseerd SLR-profiel met daarop een speciaal gepatenteerde RVS clip. Hierbij zit de volledige bevestigingsstructuur aan de achterzijde van de massief houten lamel. Er worden geen nagels of schroeven toegepast waardoor er geen corrosie-lekstrepen en hout-/lak beschadigen optreden die de levensduur en aanzicht van het hout beïnvloeden.

Kenmerken
  • RVS clip kan op elke positie gefreesd worden;
  • maximale ontwerpvrijheid met variatie van paneelafmetingen binnen één systeem;
  • gehele constructie is goed bestand tegen extreme weersomstandigheden;
  • bevestiging van de lamellen aan de clips is uitvoerig getest;
  • met een maximale lengte van 5,8 m zijn de profielen makkelijk uit te lijnen en vermindert de montagetijd op de bouw;
  • het systeem zorgt voor een geventileerde gevel en er kan een membraamdoek worden aangebracht om de gevel te beschermen of de gewenste kleurstellingen te realiseren;
  • met de systemen van Derako kan een complex ontwerp eenvoudig en overzichtelijk gemaakt worden.
Diverse uitvoeringen

Bijna alle Derako systemen zijn verkrijgbaar in recht en gebogen uitvoeringen en zowel binnen- als buiten toepasbaar. Daarnaast kunnen de systemen brandvertragend uitgevoerd worden en afgewerkt in transparante lakken of in een groot pallet van kleuren. Tevens is het systeem zeer geschikt voor toepassingen waarbij akoestische waarde belangrijk is.

Hout als inspiratiebron

Sinds duizenden jaren is hout al een inspiratiebron voor kunst en architectuur. De keuze voor massief hout is heel bewust. Met zijn authentieke eigenschappen zorgt het voor een natuurlijke, karakteristieke en warme uitstraling. Hout leeft en trekt door zijn natuurlijke uitstraling mensen aan.
De industriële verwerkingskolom kent een zeer beperkte milieubelasting en hout op zichzelf slaat CO2 op. Maar buiten dit alles is het als verwerkte grondstof gewoon erg mooi.

Tailor made oplossingen

Derako International is industrieel producent en leverancier van massief houten systemen. Het ontwerpidee van de architect is altijd het uitgangspunt en er wordt uitsluitend projectmatig gewerkt.
Door jarenlange samenwerking met architecten zowel nationaal als internationaal en de aanwezige kennis van toepassingen in combinatie met houtsoorten, kan Derako gedegen adviezen en oplossingen aandragen.
Ieder project verdient zijn eigen uitstraling. Daarom zijn de Derako systemen geen standaard producten maar bieden wij tailor made oplossingen met een budgettaire flexibiliteit.

 
Meer informatie vindt u op www.derako.com of in de betreffende productbrochures.

« Nieuws overzicht