Isoleren is nog nooit zo simpel geweest

Warmteplan introduceert nieuw isolatieconcept genaamd Easyfloc.

Prefabricage in de industriële timmerindustrie heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorlopen. Met als resultaat: moderne productiestraten met een hoge mate van automatisering en een hoge kwaliteit tegen geoptimaliseerde kosten.

 
Binnen deze ontwikkeling past een nieuw isolatieconcept: Easyfloc, het industriële isolatie- inblaassysteem van isofloc. Het Easyfloc systeem past naadloos in de huidige stand der techniek van de timmerindustrie en geeft een aanzienlijke efficiency verbetering met hoge kwaliteit en kostenoptimalisatie. Het Easyfloc systeem is sinds de zomer 2012 operationeel in meerdere timmerindustrieën.

 
Werking

Het Easyfloc systeem berust op 30 jaar ervaring in de verwerking van inblaasbare cellulose isolatiematerialen en is door isofloc in nauwe samenwerking met de timmerindustrie ontwikkeld.

 
De Easyfloc inblaasplaat wordt eenvoudig handmatig boven het open element geplaatst. De gewenste vulopeningen worden gekozen en de isolatiedensiteit ingesteld. Het vullen met isofloc cellulose isolatie gaat daarna vanzelf en stopt automatisch als de ingestelde densiteit bereikt is.

 
Het systeem toont voor de kwaliteitsbewaking per vak het isolatiegewicht. Deze gegevens zijn nadien altijd visueel en met de handen te controleren. Na de kwaliteitscontrole kan het element verder afgewerkt worden.

 
Grotere keuzevrijheid

Bij het industriële inblaassysteem Easyfloc zijn het isolatiemateriaal en de inblaastechniek optimaal op elkaar afgestemd. Daarmee resulteert het systeem, naast een hoge kwaliteit, in een duidelijke efficiencyverbetering. De inblaastijd kan verminderd worden en het aanbrengen van de isolatie is niet langer de bottleneck in de productievoortgang.

 
Bijkomend voordeel is een grotere keuzevrijheid qua beplating. Omdat het element op een werktafel ligt en van bovenaf gevuld wordt, is een stijve beplating om de inblaasdruk te weerstaan niet meer noodzakelijk.

 
Voordelen van het Easyfloc systeem
  • hoge vulsnelheid;
  • automatische vulling;
  • stofarme verwerking;
  • zichtbare en geïntegreerde kwaliteitsborging;
  • gelijkmatige en reproduceerbare resultaten;
  • integratie in bestaande productielijnen mogelijk;
  • integreerbaar met diverse inblaasmachines.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie