Dunne wand isoleert geluid en vergroot oppervlak hotelkamer

Optimale geluidsisolatie met SoundBloc systeem van Gyproc.

In hartje Amsterdam staat het Notting Hill hotel. Zodra je het gebouw binnenstapt waan je je direct in een wereld van luxe, elegantie en stijl. Dat dit 4/5-sterren hotel voorheen een kantoorgebouw was, is nauwelijks voor te stellen.

Binnen 7 maanden is het voormalige kantoorpand omgetoverd tot een mooie boutique hotel met 67 kamers en opende het eind 2011 zijn deuren.

Systeemkeuze

Ruimtegebrek is altijd een issue in een grote stad. Elke vierkante meter moet benut worden. Als je aan alle eisen wilt voldoen, zowel brandwerend als geluidsisolerend, neemt een wand al snel veel ruimte in beslag.
Daarom viel de keuze op het SoundBloc wandsysteem in combinatie met de Rigidur gipsvezelplaat. Met dit systeem heb je een wanddikte van 12,5 centimeter die volledig geluidswerend is.

 
SoundBloc wandsystemen presteren door het gebruik van AcouStud profielen en Gyproc dB gipskartonplaten optimaal in geluidsisolatie. Door de combinatie met de Rigidur gipsvezelplaat wordt deze wand daarbij optimaal kras- en stootvast. Overigens is de wand ook toepasbaar in natte cellen.

Kenmerken

Superieure geluidsisolatie
Gyproc wanden scoren altijd goed op het gebied van geluidsisolatie dankzij het massa - veer - massa principe. De combinatie van de unieke Gyproc dB gipskartonplaat en de AcouStud profielen zorgen nog eens voor een extra verhoging van de geluidsisolatie (tot en met 78 dB).

 
Slanke wanden

Dankzij de zeer hoge geluidsisolatie voldoen slanke Gyproc SoundBloc wanden aan de gestelde eisen voor woning- en kamerscheidende wanden. Met SoundBloc bouwt u een woningscheidende wand van 125 mm! Dit betekent extra netto vloeroppervlak.

 
Verhoogde brandwerendheid

Gyproc SoundBloc wanden zijn van nature brandwerend dankzij het gebonden kristalwater dat zich in de Gyproc dB gipskartonplaten bevindt. Door toevoeging van glasvezels in de kern is de brandwerendheid extra verhoogd.

 
Licht in gewicht

Doordat Gyproc SoundBloc wanden licht in gewicht zijn, zijn ze overal toepasbaar. De wanden kunnen onafhankelijk van de draagconstructie worden gemonteerd, ook op lichte houten vloeren.

 
Meer technische details

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie