Trend- en accentverschuivingen in zaalverhuur

Breedveld draagt actief bij aan slimme(re) ruimteverdeling

De markt van gastronomie, zaalverhuur en conferentiecentra is volop in beweging. Vanaf 2010 hebben zich dan ook duidelijke trends doorgezet. Uit diverse onderzoeken blijkt dat groepen kleiner worden en dat accenten verschuiven. Er is meer behoefte aan ambiance, kleinschaligheid, persoonlijke aandacht en gezond eten. Daar liggen de kansen. Men wil geen vergaderfabrieken meer. Door vergaderlocaties weer bijzonder, uniek en authentiek te maken, stijgen de omzetkansen.


Multiflexibele meetingroom

BREEDVELD is vanwege de ontwikkeling van mobiele afscheidingen dagelijks in deze markt actief. Binnen deze markt zien we een duidelijke tweedeling. Want naast dat conferentiecentra en zalencomplexen langzaam maar zeker hun aanbod aanpassen aan de huidige vraag, zien we ook een verschuiving van externe naar interne conferentiefaciliteiten. Renault Nederland bijvoorbeeld, investeerde onlangs in een multiflexibele meetingroom die op te delen is in vier afzonderlijke ruimtes (met tussengang en loopdeuren met glasopeningen). De doorslag voor deze investering werd ingegeven door de steeds verder oplopende consumptiekosten op externe locaties.


Slimmere ruimteverdeling

Het idee om kostbare vierkante meters in de horeca anders of flexibeler in te delen, wordt meestal ingegeven door de behoefte aan efficiƫnter ruimtegebruik. Klanten van BREEDVELD geven aan dat hun omzet tijdens het hoogseizoen met meer dan 30 procent is gestegen, te danken aan de slimmere ruimteverdeling.


Hoge geluidsisolatie

Aansluitend op de eerder genoemde trends kunnen flexibele afscheidingen ook nog eens haarfijn meebewegen als het gaat om verandering van sfeer, kleinere ruimtes, authentieke omgevingen en het neerzetten van een eigen merkomgeving. Afwerkingen met unieke fotoprints, etsen in glas of chesterfield-looks vormen zomaar een greep uit de mogelijkheden. De hoge geluidsisolerende waarden van de wanden bieden ook nog eens vrijheid in decibelgebruik.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie