DX3 en DPX3 zijn de nieuwe installatie- en vermogensautomaten van Legrand

Legrand breidt assortiment modulaire installatie- en vermogenautomaten uit.

Het ruime assortiment bestaat uit twee series, namelijk DX3 en DPX3.

DX3

Met stroomsterktes tot 125 A en onderbrekingsvermogens van 16 en 25 kA is dit nieuwe pakket uitstekend geschikt voor de utiliteitsbouw, grote industriële installaties (zoals datacenters) en toepassingen in aftakkasten van railkokersystemen.

 
De modulaire automaten met kleuridentificatie, voor een eenvoudige herkenning van het kortsluitafschakelvermogen, zijn eenvoudig op een DIN-rail te plaatsen. De integratie van uitschuifbare scheidingsschotten en het eenvoudige en effectieve vergrendelingssysteem van de handgreep (bescherming tegen ongeoorloofd gebruik), zijn een voorbeeld van het bekabelingsgemak.

DX3-HP

De DX3-HP automaten met stroomsterktes van 80 tot 125 A hebben afzonderlijke steekklemmen voor bekabeling van hulpcircuits. De kooiklemmen worden aangeschroefd met een zeskantsleutel voor het instellen van een nauwkeurig moment. Toebehoren voor signalisatie en afstandsbediening zijn verkrijgbaar.

Aardlekblokken

Ten slotte biedt Legrand binnen deze reeks nog modulaire aardlekblokken aan voor de beveiliging van personen. Deze zijn beschikbaar in type A, type HPI (selectief) en in een regelbare versie, waarbij de gevoeligheid instelbaar is van 300 tot 1000 mA. Een sterk vereenvoudigd kliksysteem zorgt voor een goede verbinding tussen blok en automaat en dus voor bedrijfszekerheid.

DPX3

Binnen het assortiment gesloten vermogenautomaten zijn de zogenaamde ‘hardlopers’ vernieuwd. DPX3 wordt aangeboden in slechts twee afmetingen (DPX3 160 en 250), met kortsluitvermogens van 16 tot 70 kA.

 
Legrand biedt nu ook als eerste een geïntegreerde aardlekbeveiliging, op zowel de 160 als 250 ampère versie. De combinatie levert dus een aardlekautomaat op van 16 tot 70kA met een ampèrage van 16 tot en met 250A, zonder dat er ruimte verloren gaat aan een aardlekblok.

 
Legrand biedt zowel thermomagnetische, elektronische versies en uitvoeringen met ingebouwde meetunit. Deze meetunit geeft de mogelijkheid om stroomverbruik, aanwezige spanning en kwaliteit van de energie te meten en daarnaast zowel lokaal als op afstand uit te lezen. Het gebruik van de Legrand iCommunicant meetsoftware creëert de mogelijkheid om gegevens centraal uit te lezen via PC of tablet. Een gemotoriseerde bediening en een omkeerschakelaar (net/noodomschakeling) behoren eveneens tot het assortiment.

 
Het nieuwe assortiment installatie- en vermogensautomaten is ook te vinden op: de servicewebsite Legrandservices. Men kan daar nog veel meer nuttige informatie vinden, zoals de E-Catalogus, bestekteksten, calculatietools en documentatie. En de mobiele app ‘Legrand Services Onderweg’ voor Android of IOS (Apple).

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie