Toepassen van daglichtrenovatie is economisch sterke investering.

Daken worden regelmatig onvoldoende in de meerjarenplanning meegenomen. Dat terwijl juist het dak een wereld van verschil maakt! Hoe? Door het toepassen van daglichtrenovatie.

 
Hierdoor kan er meer economisch en milieuvriendelijk voordeel worden gehaald uit gerenoveerde panden of panden met een herbestemming. Daglichtrenovatie is een nieuw innovatief systeem dat wordt toegepast op de daken van heel wat gebouwen.

Stook- en koelkosten

Door het nieuwe systeem verbeteren de thermische eigenschappen van het dak enorm (U-waarde tot 0.73). Het verhoogt de warmteweerstand ten opzichte van traditionele glaskappen, waardoor zowel de stook- als de koelkosten omlaag gaan en het licht optimaal benut wordt in het gebouw.

Recyclebaar

Het systeem is gemaakt van het hoogwaardige product polycarbonaat wat zich prima leent voor recycling. Na afloop van de levensduur, kunnen de panelen weer worden teruggenomen om er zogeheten ‘regeneraat’ van te produceren.

Minder milieubelastend

Van de panelen worden opnieuw grondstofkorrels gemaakt, welke vervolgens worden hergebruikt voor het produceren van nieuwe panelen. Zo wordt het milieu minimaal belast, doordat er geen nieuwe grondstofkorrels hoeven te worden geproduceerd. Er ontstaat dus een milieuvriendelijke levenscyclus.

Plaatsing

Voor plaatsing van de panelen hoeft u enkel uw dak beschikbaar te stellen, terwijl alle overige lopende zaken in en om het gebouw gewoon doorgang vinden. Door de keuze voor polycarbonaat is daglichtrenovatie onderhoudsarm. 

Normaal gesproken gaat er elke twee jaar een schilder het dak op om kapotte ruiten te vervangen of te stoppen en de stijlen te schilderen. Met dit innovatieve systeem is dat niet langer nodig en zijn de thermische eigenschappen optimaal. En dat garandeert Rodeca zeker voor minimaal 10 jaar! 

Wie daglichtrenovatie toepast heeft zulke unieke lichtbouwelementen dat het werken in het pand in een heel ander daglicht stelt.

 
Meer over daglichtconstructies

Meer informatie over het toepassen van daglichtrenovatie op het dak van uw pand?
Mail naar Remko Post op post@rodeca.nl