Daglichtrenovatie is een sterke investering

Steeds vaker komt het voor dat bestaande panden een herbestemming krijgen of worden gerenoveerd.

Een belangrijk aspect is hierbij de renovatie van de bestaande daglichten en lichtdoorlatende gevels. Dit kunnen oude draadglas ruiten zijn of verouderde polyester gebogen lichtstraten.

Lemo koepels heeft zich de afgelopen jaren steeds meer gespecialiseerd in de renovatie van deze verouderde soorten van daglicht.

 
Hoe vaak komt het niet voor dat er tijdens een storm diverse draagglas ruiten sneuvelen en reparaties uitgevoerd dienen te worden om lekkages te verhelpen. Los van de kosten is het ook een groot gevaar voor de medewerkers die onder deze kappen werken.

Materialen

Door toepassing van nieuwe systemen zoals Lemolux lichtstraten en Lemolux arcoplus© panelen bent u verzekerd van een onderhoudsarm systeem. Tevens worden de thermische eigenschappen sterk verbeterd (U waarde tot 0,8 W/m2k) zonder dat er in de meeste gevallen bouwkundige aanpassingen gedaan dienen te worden aan de constructie.

 
Onze systemen verhogen de warmteweerstand ten opzichte van de verouderde bestaande systemen, waardoor zowel de stookkosten als de kosten voor koeling omlaag zullen gaan. Tevens zal in de meeste gevallen de lichtopbrengst sterk verbeteren.

Recycling

De platen welke hiervoor gebruikt worden zijn vervaardigd uit polycarbonaat: een materiaal dat zich uitermate goed leent voor recycling. Lemo koepels kan indien gewenst de toe te passen platen en/of panelen na hun lange levensduur (ca. 20 jaar) terugnemen om er regeneraat polycarbonaat producten van te laten maken. Door deze toepassing wordt het milieu minder belast en draagt u bij aan een beter klimaat.

Montage

Voor de renovatie hoeft u eigenlijk alleen uw dak of gevel ter beschikking te stellen. Alle overige zaken zoals veiligheid worden door ons verzorgd, in veel gevallen kan de productie gewoon doorgang vinden.

Nieuws

Sinds kort heeft Lemo koepels de mogelijkheid om de U waarde van onze lichtstraten te reduceren tot 1,2 W/m2k met toepassing van een uitgekiend systeem van meerdere spouwplaten op elkaar. Tevens hebben wij de thermische eigenschappen van de profielen sterk verbeterd.

 
Voor rechte toepassingen is er een uniek nieuw 60 mm 13 wandig paneel ontwikkeld type PC 5613 met een U waarde van 0.75-0.8 W/m2k (afhankelijk van de meetmethode).

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie