Grootschalige lichtstraattoepassingen? VELUX!

VELUX modulaire lichtstraten speciaal ontwikkeld voor de utiliteitsbouw.

Met een nieuw lichtstraatsysteem biedt De VELUX Groep nieuwe kijk op grootschalige lichtstraattoepassingen. Deze VELUX modulaire lichtstraten kennen een uniek ontwerp, zijn gemaakt van innovatieve materialen en bieden een hoogstaande energieprestatie.

 
Eind 2012 zijn de VELUX modulaire lichtstraten op de markt gebracht. Het slanke, elegante design is ontworpen in samenwerking met de gerenommeerde architecten van Foster + Partners. Ventilatie- en zonweringsonderdelen zijn op subtiele wijze in het ontwerp van de lichtstraat geïntegreerd, de aandrijving is in de slanke profielen verborgen.

Utilitaire toepassingen

De VELUX modulaire lichtstraten bieden een standaard oplossing, maar zijn nog steeds flexibel om mee te werken. Deze zijn samengesteld uit geprefabriceerde componenten die klaar zijn om op locatie afgemonteerd te worden. Daarmee biedt VELUX voor het eerst een product dat specifiek gericht is op de markt voor utilitaire toepassingen als scholen, ziekenhuizen, zorginstellingen, bedrijfsgebouwen en winkelcentra.

 
De VELUX modulaire lichtstraten zijn in de opstellingen atrium, lessenaar (5-25°) zadeldak (5° en 25-40°) en sheddak (40-90°) te plaatsen.

Lichtstraatconcept opnieuw uitgevonden

De lichtstraten worden gemaakt uit een composietmateriaal dat uit 80% glasvezel en 20% polyurethaan bestaat en voor uitstekende energieprestaties, thermische stabiliteit en sterkte zorgt, en aan alle internationale normen voldoet.
In combinatie met energiebesparende ramen bieden VELUX modulaire lichtstraten een van de laagste U-waarden voor een frame- en beglazingssamenstelling op de lichtstratenmarkt: 1,4 W/m2K met standaard 2-laags glas en slechts 1,0 W/m2K met standaard 3-laags glas.

Binnen paar minuten plaatsen

Een uniek beugelsysteem met een eenvoudig klemontwerp garandeert vervolgens een voorspelbaar montageproces waardoor het mogelijk is om een volledig lichtstraatelement binnen een paar minuten te plaatsen. Zo werden voor het hoofdkantoor van Siemens in Denemarken 228 modulaire lichtstraatelementen in slechts 7 dagen geplaatst.

 
Andere plaatsingen van VELUX modulaire lichtstraten die zijn afgebeeld zijn Winkelcentrum De Assenburg (90 vaste en 12 elektrisch te openen elementen) en een mbo-school in Sågbäck (97 vaste en 7 elektrisch te openen elementen).

 
Meer weten over de VELUX modulaire lichtstraten? Ga naar de website.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie