Platdakraam D_F combineert uitstekende isolatiewaardes met uniek ontwerp.

Begin 2013 introduceerde FAKRO een nieuwe serie platdaksystemen, gekenmerkt door veel natuurlijk licht en uitstekende isolatiewaardes.

 
Het platdakraam D_F biedt binnen deze serie extra comfort door uitstekende waardes te combineren met een uniek design.

Uniek design

Het platdakraam is uitgevoerd met een vlakke glasplaat in plaats van de vertrouwde koepel. Dit biedt een bijzonder eindproduct, maar zeker ook extra flexibiliteit. Zo is het raam in nagenoeg elke maat uit te voeren: van 60 x 60 cm tot
120 x 220 cm.

 
Vooral bij vervanging van oudere constructies biedt dit de mogelijkheid gemakkelijk een sterk isolerend product te plaatsen. De profielen zijn gefabriceerd uit deels gerecycled PVC op basis van calcium-zinkstabilisator en zonder lood. Het PVC is zeer bestendig tegen zuren en neemt geen vocht op.

 
Plaatsing in elke ruimte is daarmee mogelijk. De zichtbare binnengedeeltes zijn afgewerkt in wit (RAL 9010).

Energiezuinig

Het platdakraam is voorzien van een energiebesparende, 3-voudige, U6 beglazing. Dit betekent een isolatiewaarde van 0,88 W/m2K (volgens EN12567-2) voor het hele platdakraam.

 
Het is ook mogelijk voor een 4-voudige beglazing te kiezen. De isolatiewaarde voor het hele raam komt daarmee op Uw = 0,76 W/m2K (volgens EN12567-2). Daarnaast zijn alle FAKRO platdaksystemen voorzien van een meerkamer PVC profiel.

 
Dit profiel is gevuld met EPS, wat de thermo-isolerende eigenschappen van het product aanzienlijk verbetert. De platdaksystemen zijn daarmee een uitstekende oplossing voor energiezuinig wonen en passiefbouw.

Bediening

Alle FAKRO platdaksystemen, waaronder het platdakraam, kunnen geleverd worden in een vaste of te openen variant. Deze variant is handmatig of elektrisch te bedienen. Bij de elektrische bediening wordt teven een regensensor geplaatst, die het raam automatisch sluit in het geval van regen.

 
De FAKRO platdaksysteem serie bestaat uit platdakraam type D_F en lichtkoepel type D_C. Ook de FAKRO lichtkoepel biedt optimaal wooncomfort onder het platte dak.