IsoFloc, handelen voor onze toekomst

Bij IsoFloc gaan ecologie en economie hand in hand.

Vanaf de productie van de grondstoffen tot en met de effectiviteit van de aangebrachte cellulose-isolatie staat het milieu centraal in ons dagelijks handelen.

Op deze wijze gaan bij IsoFloc ecologie en economie hand in hand.

Het milieu profiteert

In oude gebouwen of bij nieuwbouw wordt nog steeds energie voor het verwarmen en/of koelen verkwist omdat gebouwschillen niet of slechts onvoldoende zijn geïsoleerd. De gevolgen zijn verhoogde exploitatiekosten en belasting van het milieu en klimaat. IsoFloc is vanuit ecologisch oogpunt gezien in ieder geval de juiste beslissing.

Minste verbruik van energie

IsoFloc wordt van krantenpapier gemaakt. Het productieproces om deze milieuvriendelijke grondstof te verwerken tot warmte-isolerende vezels verbruikt bovendien zeer weinig energie. Feitelijk laat zich geen ander industrieel geproduceerd isolatiemateriaal met een zo gering energieverbruik produceren als de IsoFloc cellulose-isolatie.

 
Teneinde de energiebalans nog verder te verbeteren, hechten wij er veel waarde aan dat naar mogelijkheid de complete energiebehoefte door hernieuwbare energiebronnen kan worden afgedekt.

Snelle amortisatie

 
IsoFloc biedt naast een blijvende energiebesparing voor de bewoner de kortste amortisatie van de benodigde productie-energie om het isolatiemateriaal te produceren. Een IsoFloc isolatie bespaart al bijzonder snel meer energie dan het productieproces gekost heeft indien men de bij de productie ontstane ‘grijze energie’ met de hoeveelheid van de verwarmingsenergie vergelijkt, welke zich door de energiebesparende maatregelen laat besparen.

 
Cellulosevezels binden bovendien per kilogram aangebrachte isolatie rond 1,4 kg CO2. Een IsoFloc isolatie reduceert dus niet alleen de uitstoot van schadelijke stoffen van een gebouw, maar ontlast dankzij het opslaan van het CO2 tevens actief het milieu.

 
Een keuze voor IsoFloc is dus een keuze voor de verantwoordelijke omgang met het milieu.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie