Deceuninck voorziet 252 woningen in Tuinstadwijk Leiden van duurzame kunststof kozijnen.

Het beschermde stadsgezicht Tuinstadwijk Leiden ondergaat momenteel een groot onderhoud. Maar liefst 252 woningen worden voorzien van de nieuwste serie Deceuninck Zendow#neo ramen en deuren.

 
De keuze voor Deceuninck werd vooral gebaseerd op het fraaie retroprofiel van het kozijn in combinatie met de HVL-verbinding (houtverbindingslook) en het zeer brede kleurenpallet. Daarnaast spraken de veilige, duurzame en energiezuinige aspecten ook erg in het voordeel van Deceuninck.

Deceuninck Zendow#neo Royal

Door het retroprofiel van Zendow#neo Royal passen de kozijnen naadloos in het beschermde stadsgezicht. Zij combineren elegantie met een uitzonderlijke profieldiepte van 115 millimeter waardoor het profiel bijzonder geschikt is om oude gevels in stijl te restaureren.

Energieprestaties

De nieuwste generatie Deceuninck Zendow#neo Royal kozijnen overtreffen dankzij de unieke Linktrusion® technologie ruimschoots de energie-eisen die binnen het nieuwe Bouwbesluit van kracht zijn.

 
De Linktrusion® technologie is een uniek productieproces, waarbij nieuwe en traditionele materialen gecombineerd worden met innovatieve elementen en beproefde technieken, voor een superieure isolatie. Mede door de uitstekende thermische en akoestische isolatie behalen de kozijnen hoge energieprestaties, zijn ze duurzaam en lucht- en waterdicht.

Kenmerken
  • lage onderhoudskosten;
  • diverse technische KOMO goedkeuringen;
  • fraai design en ruime kleurkeuze;
  • gegarandeerd gesloten circuit wat betreft recycling.
Omniral: integraal gekleurd

De Deceuninck Zendow#neo Royal kozijnen zijn nu ook rondom, ofwel integraal ‘Uni-’ of ‘Bicolour’, gecoat verkrijgbaar. Unicolour kozijnen, ramen en deuren hebben zowel binnen als buiten dezelfde kleur.

 
Met Bicolour kan men voor tijdloze beige- en wittinten voor binnen kiezen en universele kleuren voor buiten. De nieuwe Omniral coating is watergedragen en reflecteert, via koudpigmentatie, het infrarode zonlicht.

Kleurensimulator

Met de geavanceerde online kleurensimulator kan men een realistische simulatie van de kleur van de toekomstige ramen laten weergeven. Voor nieuwbouw is er keuze uit een aantal woningtypes. Voor renovatie kan een afbeelding van de bestaande woning worden geupload.