Inbraakwerende tuimelvensters nu ook in vochtbestendige variant

VELUX beschermt dakraam niet alleen tegen inbraak maar ook tegen vocht.

Tijdens de introductie van de nieuwe generatie wit afgelakte VELUX dakramen in april 2013, zijn ook de nieuwe Politiekeurmerk Veilig Wonen® tuimelvensters geïntroduceerd.

 
Deze tuimelvensters voldoen aan inbraakwerenheidklasse 2. Nu komt VELUX ook met een vochtbestendige variant hierop: de GGU 0070Q. Dit dakraam is PEFC gecertificeerd en heeft een vochtbestendige polyurethane beschermlaag waardoor het dakraam toegepast kan worden in vochtige ruimtes en minder onderhoud vergt. Daarnaast voldoen de tuimelvensters aan alle eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Vochtbestendige afwerklaag

De VELUX dakramen met een vochtbestendige polyurethane beschermlaag en het VELUX dakraam dat in aanmerking komt voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen zijn al geruime tijd op de markt.

 
Nu biedt de VELUX Groep een combinatie van beide aan. Speciaal voor in de badkamer en in de keuken is er nu een dakraam dat niet alleen de inbrekers buiten houdt, maar ook minder onderhoud vergt.

 
De dakramen zijn voorzien van inbraakwerende beglazing klasse P4A klasse 1B1. Ze hebben een slank design en in de constructie geïntegreerde sloten.

Weerstandsklasse 2

De dakramen zijn door keuringsinstituut SHR getest volgens de NEN norm 5096 en de Europese norm EN 1627 en voldoen aan weerstandsklasse 2. Hierdoor komen de ramen in aanmerking voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Ook PEFC gecertificeerd

Alle dakramen met een vochtbestendige polyurethaan beschermlaag zijn ook PEFC gecertificeerd. Al in 2008 heeft VELUX Nederland het Chain of Custody (CoC) certificaat van PEFC verkregen. Hiermee is de herkomst van het toegepaste hout in kaart gebracht en administratief volledig te herleiden.

 
PEFC is een internationale, non-profit organisatie die als doel heeft een wereld te creëren waarin mensen het bos op een duurzame manier beheren.

 
Kijk voor meer informatie op www.velux.nl/pkvw, www.pefcnederland.nl of www.pefc.org.  

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie