Saint-Gobain Gyproc lanceert nieuw handgips Gyproc Xact

Nieuw, soepel te verwerken handgips voor de professionele gebruiker.

Het bedrijf verbreedt hiermee zijn portfolio van stukadoorgipsen. Gyproc Xact zorgt dankzij een verfijnde korrelopbouw voor een perfect wit resultaat.

 
Met Gyproc Xact speelt Saint-Gobain Gyproc in op de behoefte aan lichter werken in de stukadoorswereld. Het product is makkelijk aan te brengen, snel vlak te zetten en perfect te pleisteren. Deze voordelen komen het best tot hun recht door de toevoeging van exact 17,5 liter water per zak Gyproc Xact van 25 kilo.

Droogt gelijkmatig op

Het verbruik is circa 4 m² per zak van 25 kilo bij een laagdikte van 8 millimeter. De verwerkingstijd bij handmatig gebruik is circa drie uur. Het gips droogt gelijkmatig op en vormt een sterke, homogene massa. Gyproc Xact leent zich bij uitstek voor toepassing op binnenmuren en plafonds. Het hecht op alle traditionele steenachtige ondergronden en op beton, cellenbeton, gipsblokken en gipsplaten.

Lichter werken

Tom van Engelen, verkoopleider Gipspleistersystemen bij Saint-Gobain Gyproc, zegt: “Met Gyproc Xact komen we tegemoet aan de vraag vanuit de markt naar lichter werken zonder concessies te doen aan verwerkingsgemak en efficiëntie. Het gips is de ideale oplossing voor de professionele stukadoor die zoekt naar een effectieve manier om een fantastisch eindresultaat te leveren.”

Tien jaar garantie

Peter Janmaat, algemeen directeur van Saint-Gobain-Gyproc: “Met dit nieuwe handgips verbreden en verdiepen we ons pleisterassortiment nog verder. Wij blijven continu werken aan producten die gebruiksvriendelijk en duurzaam zijn.

 
Gyproc gelooft zo sterk in de kwaliteit van zijn producten, dat wij StucGarant in het leven hebben geroepen. Deze garantie biedt stukadoors 10 jaar garantie op de hechting van Gyproc-gipsen en voorstrijken, waaronder ook Gyproc Xact.”

 
Klik hier voor meer informatie

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie