Intelligente VNV aan de basis van DUCO at SCHOOL concept

Totaaloplossing voor scholen met Vraaggestuurde Natuurlijk Ventilatiesystemen.

Het belang van een gezond en comfortabel binnenklimaat in scholen is niet te onderschatten, maar verschillende Europese studies tonen aan dat dit wel al vaak ondermaats is.

 
Duco Ventilation & Sun Control ontwikkelde met DUCO at SCHOOL een totaaloplossing, waar intelligente Vraaggestuurde Natuurlijk Ventilatiesystemen (VNV) aan de basis liggen.

Gezond binnenklimaat

Het DUCO at SCHOOL concept steunt op drie pijlers:

  • natuurlijke dagventilatie;
  • buitenzonwering;
  • intensieve (nacht)ventilatie.

 
Een combinatie van deze drie aspecten draagt bij tot een gezond en comfortabel binnenklimaat.

De twee bekabelde Vraaggestuurde Natuurlijke Ventilatiesystemen vormen een belangrijke basis en kunnen een brug vormen met een gebouwbeheersysteem voor een optimale centrale aansturing.

CO2- en vochtmeting

Zowel het Duco Comfort System Wired, als het DucoTronic System Wired ventileren op basis van CO2- en vochtmeting, met dat verschil dat de roosters binnen het laatste systeem elektronisch aangestuurd worden en zich dus automatisch openen of sluiten al naar gelang de ventilatiebehoefte.

Universele communicatie

Een CO2-sensor in elk klaslokaal houdt voortdurend het binnenklimaat in het oog en zorgt dat vervuilde lucht op een efficiënte manier afgevoerd wordt. De toevoer van verse lucht, rechtstreeks via de gevel, garandeert een optimaal geventileerde ruimte. In de vochtige ruimtes kan er een vochtsensor voorzien worden om schimmelvorming of een opeenhoping van vocht te voorkomen.

 
Alle communicatie binnen de twee VNV’s verloopt volgens een eigen ontwikkeld Duco-protocol (DucoBus). Dankzij de externe IQ-unit kan er een koppeling gemaakt worden met bijvoorbeeld een gebouwbeheersysteem via het universele ModBus-protocol (RS 485).

« Nieuws overzicht