Flexibel kantoorruimte indelen met Omega-Plus bandrastersysteem

Systeemwand verwijderen zonder zichtbare beschadiging dankzij unieke montagegroef met kunststof strip.

Kantoorruimten kunnen voortdurend flexibel worden heringedeeld met verplaatsbare wanden. Dit brengt echter ook een nadeel met zich mee: bij het verwijderen of verplaatsen van een wand wordt een schroefgat zichtbaar in het plafond.

 
Om dit probleem te verhelpen komt Saint-Gobain API met het innovatieve Omega-Plus systeem: een unieke ingebouwde oplossing.

Werking

In het profiel is een montagegroef aangebracht met daarin een kunststof strip die wordt afgesloten met zogeheten ‘buiglippen’. Bij het bevestigen van de schroef wijken deze uiteen. Als de wand en daarmee de schroef wordt verwijderd, sluit de strip zich en is het gat afgedekt.

Herstel overbodig

De montagegroef in het Omega-Plus bandrastersysteem maakt het ook mogelijk bewegwijzering, brandmelders of verlichting aan het plafond te bevestigen. De kunststof strip onttrekt hierbij de bevestigingspunten en eventuele bedrading aan het zicht.

 
Het systeem biedt de mogelijkheid om zwakstroom door te voeren, waarbij de kabel is weggewerkt in de strip. De buiglippen in de strip zorgen er tevens voor dat, na montage van een systeemwand, geen schroefgat zichtbaar is. Herstel van het plafondsysteem is dan niet nodig.

Esthetisch voordeel

De toepassing van het Omega-Plus systeem maakt het mogelijk de wanden te verwijderen, zonder dat het plafond moet worden gedemonteerd. Dankzij de geïntegreerde oplossing voor het bedekken van het schroefgat is dit systeem uitermate geschikt voor de herindeling van kantoorruimten.

 
Bij concurrerende producten moet een beschadiging achteraf worden bedekt met een profiel of strip. Hierdoor kan kleurverschil ontstaan en bovendien kan de handeling meer tijd in beslag nemen. Omega-Plus is veel mooier in aanzicht en heeft daarmee ook een esthetisch voordeel.

« Nieuws overzicht