Forbo is op zoek naar de fraaiste linoleumprojecten wereldwijd

Doe mee aan de It’s all about Linoleum wedstrijd!

Dit jaar viert linoleum zijn 150ste verjaardag. Forbo is op zoek naar de fraaiste linoleumprojecten wereldwijd.

 
Stuur ze in via www.itsallaboutlinoleum.com en maak kans op een mediapakket t.w.v. € 10000.

Duurzame grondstoffen

Ons linoleum, bekend onder de merknaam Marmoleum, komt van Nederlandse bodem. Ontwerp en productie vinden plaats in Assendelft, waar de oudste en grootste linoleumfabriek ter wereld te vinden is.

 
De grondstoffen zijn duurzaam en worden zorgvuldig gecontroleerd en geteeld. Er worden bijvoorbeeld geen insecticiden gebruikt. Het voornaamste bestanddeel is lijnzaadolie.
Daarnaast bestaat Marmoleum uit tallolie, hars, houtmeel, kalksteen, pigmenten, jute en lak. Maar liefst 97% van deze grondstoffen is natuurlijk, waarvan 72% hernieuwbaar en bijna 43% gerecycled. Marmoleum is daarnaast biologisch afbreekbaar.

Eco-certificaten

Tijdens de productie wordt 100 procent groene stroom gebruikt. Alle Marmoleum producten hebben nu bovendien ook hun eigen EPD (Environmental Product Information), dat duidelijk maakt wat de milieu-impact van het product is.

 
Volgens diverse Life Cycle Assesments, waaronder die van de Universiteit van Leiden, is het één van de duurzaamste vloerbedekkingen ter wereld. Marmoleum werd eerder onderscheiden met bijna alle ‘eco-certificaten’ zoals het Milieukeur en Cradle-2-Cradle certificaat.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie