De BinnenklimaatWand van Faay ademt groen

Verbeteren van een gezonder binnenklimaat met eco-vriendelijke materialen.

Het gebruik van verantwoorde bouwproducten voor gezond wonen en werken is tegenwoordig bij zowel architecten als aannemers steeds meer ingeburgerd.

Er wordt steeds vaker doordacht en bewust gekozen voor eco-vriendelijke bouwmaterialen.

Onderzoek toont aan dat de luchtkwaliteit in woningen soms tweemaal zo ongezond is als de buitenlucht. Een slecht binnenklimaat wordt steeds vaker genoemd als oorzaak van allerlei gezondheidsklachten. Aangezien we tegenwoordig meer dan 85% van de tijd binnen verblijven is het belangrijk om daar eens bij stil te staan.

BinnenklimaatWand

Gezonde binnenlucht, energiebesparing en een betere akoestiek zijn mogelijk met de ademende BinnenklimaatWand van Faay. De BinnenklimaatWand is een van de vele milieuvriendelijke producten van Faay.

Kenmerken
  • de wand bestaat uit een houtvezelplaatpaneel;
  • afwerkbaar met een natuurlijke afwerklaag als leemstuc, kalkpleister of een sierpleister;
  • de damp-open-constructie reguleert vochtgehalte en filtert lucht op een natuurlijke wijze;
  • in een vochtige ruimte neemt de wand vocht op en geeft dit weer af bij een lage luchtvochtigheid.

 
Dit alles resulteert in een natuurlijke ademende omgeving en een gezond binnenklimaat.

Voordelen voor gezondheid, comfort en portemonnee

De BinnenklimaatWand in combinatie met een afwerklaag van bijv. leem draagt bij aan de verbetering van de inpandige luchtkwaliteit. Dat betekent o.a. een beter thermisch klimaat, in alle seizoenen. Naast de gelijkmatige luchtvochtigheid wat resulteert in een natuurlijke ademende omgeving, zorgt de binnenklimaatwand ook voor thermisch comfort.

 
Er zijn twee manieren van isoleren: de kou buiten houden of de warmte vasthouden. Dampopen isolatie doet eigenlijk allebei. Het heeft een grote warmteopslagcapaciteit, waardoor het binnenklimaat langer en gelijkmatiger warm gehouden wordt. De isolatie reageert als een warmtebuffer. Tegelijkertijd zorgt het dat de kou niet naar binnen kan.

 
Ook draagt de wand bij aan een aangenamer geluid. De akoestische isolatiewaarde vermindert galm in de ruimte en dempt geluid van buitenaf.

Snelle, makkelijke droogbouwoplossing

De BinnenklimaatWand is verkrijgbaar als scheidingswand en als voorzetwand. Dankzij het eenvoudige systeem is de BinnenklimaatWand zeer snel te plaatsen. Elk type afwerking is in droogbouw te verwerken.

 
Bij afwerking met kalkpleister of sierpleister worden de panelen onderling verlijmd. Bij leemstucafwerking is verlijmen niet nodig, want in leemstuc wordt een wapeningsnet (van vlas) gebruikt. Bij leemstuc kunt u kiezen voor diverse diktes, variƫrend van 5 mm tot 2 cm. Hoe dikker de leemstuclaag, hoe optimaler de luchtvochtigheidsregulering.

100% duurzaam

De wand is volledig duurzaam qua grondstoffen, productieproces en hergebruik. De wand is zeer geschikt voor luchtdicht gebouwde panden, waar regulering van het binnenklimaat verplicht is zoals scholen, zorginstellingen en woningen.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie