Eurocol 944 Europlan Alphy Quick is nu ook stofarm

Het is prettiger werken met Forbo Eurocol’s stofarme producten.

Het aanbod van stofarme egalisatie- en reparatiemortels van Forbo Eurocol is bijna compleet. Vanaf nu is ook de 944 Europlan Alphy Quick stofarm.

 
De 944 Europlan Alphy Quick is een sneldrogende, standvaste en gipsgebonden reparatiemortel. De reparatiemortel is zeer glad af te werken en is praktisch naar 0 mm uit te smeren. Ook is het niet alkalisch, cement- en chromaatvrij en heeft het een grote drukvastheid.

Wat is stofarm?

Met stofarm wordt bedoeld dat de egalisatie- en reparatiemortels tot 90% stofarm zijn. De praktijk heeft al uitgewezen dat het met stofarme producten prettiger werken is. Buiten het feit dat het gezonder werken is voor de verwerker, is er ook nog het voordeel dat de werkomgeving schoner blijft.

 
Vooral in een omgeving waar je beslist geen stof wilt hebben, zoals in scholen, ziekenhuizen en verzorgingshuizen, is dat een groot voordeel. Het past ook prima in het VMO beleid van Forbo Eurocol.

Hoe wordt een product stofarm?

Kort uitgelegd: bij het stofarm maken van een egalisatie of een reparatiemortel gaat het om het onschadelijk maken van de kleinste deeltjes die je kunt inademen. Het komt er op neer dat de fijne stofdeeltjes ingekapseld worden.

 
Een gevolg van de ontwikkeling van de stofarme egalisatie- en reparatiemortels heeft ook gevolgen voor de zakverpakking. Nu de producten stofarm zijn, kan de verpakking aangepast worden van 25 naar 23 kg.

 
Dit is mogelijk omdat tijdens de productie van de stofarme egalisatie- en reparatiemortels het volume toeneemt. Dit als gevolg door het soortelijk gewicht dat afneemt. De zakken voldoen hiermee aan de huidige voorschriften van CAO Wonen, waarin wordt bepaald dat werknemers niet meer dan 23 kilo mogen tillen.

 
Meer over 944 Europlan Alphy Quick

« Nieuws overzicht