HFB begeleidt BIM-proces van begin tot einde

HFB genereert BIM-modellen uitgerust met goede parameters en juiste coderingen.

Projectongebonden samenwerking is de basis voor HFB. We zijn een onafhankelijke partner voor corporaties, ontwikkelaars en bouwers, met als focus ontwikkeling, begeleiding en uitvoering van BIM-processen.

We groeien tegen de markt in.

HFB verzorgt:
  • projectmanagement, bouwkundige uitwerking in BIM en visualisatie;
  • het communicatietraject in BIM naar opdrachtgevers en eindgebruikers;
  • virtueel bouwen in BIM (model exact zo modelleren als gebouwd wordt).
Een goed begin…

HFB gelooft in de mogelijkheden van een zogeheten 3D-Programma van Eisen (PvE). In plaats van het PvE in platte tekst te stoppen, wordt alle informatie hieruit vanaf initiatieffase gekoppeld aan het BIM-model. Het model oogt dan nog vrij 'leeg', maar de ruimtes zijn al gedefinieerd: van toiletgroep tot vergaderruimte.

 
De perfecte start van elke BIM: einde aan het oprekken/indeuken van het PvE gedurende het bouwproces!

Harde kengetallen over kosten

HFB genereert consistente BIM-modellen die vanaf het begin uitgerust zijn met goede parameters en de juiste coderingen. Al vanaf het structuurontwerp is het mogelijk om bouw-, energie- en beheerkosten te extraheren. Kengetallen die tot nu toe niet beschikbaar waren.

 
Op elk moment is te berekenen welke invloed uiteenlopende (virtuele!) keuzes hebben. Door de modellen zo te specificeren en te valideren, sorteert HFB voor op de toekomstige eisen van systems engineering en functionele specificaties.

Beheermodel

We weten dat er grote behoefte is aan een ‘lichte’ BIM-variant als beheermodel op basis van een BIM. Hierin worden bijvoorbeeld pdf's, plattegronden, foto’s en documenten gekoppeld aan data en bouwelementen. Dit maakt het werk van de beheerder veel eenvoudiger: met een tablet kan hij het pand doorlopen en controles uitvoeren, die hij kan afvinken.

 
Ook goedkeuringen (door u) worden verwerkt in het beheermodel, dat bovendien de locatie van bouwelementen aangeeft. BIM brengt duidelijk de hele bouwcyclus in beweging!

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie