Van Engineering-to-BIM tot BIM-to-Field en terug…

Construsoft gelooft in ‘OpenBIM’ oplossingen die sterke binding hebben met de praktijk.

Trimble is een mondiale producent en leverancier van ‘bouwplaatsoplossingen’ zoals totalstations en LASERscanners. Toch heeft het bedrijf de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in BIM.

 
Op de bouwplaats komen uiteindelijk alle ontwerpfouten tot uiting en dat resulteert naast faalkosten ook in een niet optimale prestatie van Trimble’s producten.

Software applicaties

Trimble wil met haar BIM-to-Field strategie meer invloed kunnen uitoefenen op het BIM, waardoor haar producten beter renderen. Daartoe heeft het bedrijf - volgens de Engineering-to-BIM strategie - het afgelopen decennium diverse software applicaties overgenomen, waaronder Vico, SketchUp en Tekla.

Tekla

Tekla is een grote Finse software ontwikkelaar voor BIM in de bouw, infra en energie en het past precies in het gedachtegoed van Trimble. Een ontwerp is een representatie van een nog te realiseren bouwwerk; het moet gedetailleerd kunnen worden, zodat het geproduceerd en gebouwd kan worden.
In Nederland is Tekla al jaren marktleider (80-85%) in de staalbouw. Staalconstructies worden volledig met Tekla ontworpen en de productiedata wordt automatisch vanuit het BIM gegenereerd. In de prefabbetonbouw is Tekla eveneens een grote speler, met toonaangevende klanten als CRH-groep, Hurks Beton en Spanbeton.
Ook aan de voor- en achterkant van het ontwerpproces, bij de ingenieurs en aannemers, neemt het gebruik van Tekla in grote mate toe. Voortschrijdend inzicht in BIM beweegt hen over te stappen op BIM-software die het dichtst bij de uitvoering ligt, de praktijk.

Construsoft

Construsoft is sinds 1995 leverancier van Tekla in o.a. de Benelux. Het bedrijf onderscheid zich door optimale ondersteuning en draagt zorg voor een werkbare inrichting en Nederlandstalige documentatie. Construsoft gelooft net als Trimble en Tekla in ‘OpenBIM’ oplossingen die sterke binding hebben met de praktijk.

Producten
  • Tekla Structures;
  • Tekla BIMsight;
  • Trimble SketchUp.

Voor meer informatie bel naar (0316) 20 00 00 of kijk op construsoft.com.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie