Energiezuinig lucht-aardwarmtewisselsysteem brengt ‘s zomers buitenlucht koel en fris binnen

Voor ventilatie is er AWADUKT THERMO: een energiezuinig lucht-aardwarmtewisselsysteem dat de buitenlucht in de zomer koel en fris binnenbrengt.

Beide systemen zijn duurzame ontwikkelingen van REHAU.

 

Energiebesparing

De frisse buitenlucht wordt bij een AWADUKT THERMO systeem via een RVS aanzuigtoren en het buizensysteem aangezogen. De lucht wordt in de zomer door de bodem gekoeld, en komt dan gekoeld en met een aangename relatieve luchtvochtigheid via een WTW-installatie in het gebouw.

 
Hierdoor is geen dure, energieverslindende airco-installatie nodig. Ook in de winter biedt het systeem voordelen. Als voorbeeld: de aanvoer luchttemperatuur in een woning uitgevoerd met AWADUKT THERMO is bij minus 18 graden, niet onder de 12 graden boven nul geweest (winter 2011).

 
Luchtdicht bouwen en monteren van gevelelementen wordt vanaf 2015 een voorwaarde!

 

Anti-bacterieel systeem voor gecontroleerde ventilatie

Toenemende energieprijzen en schaarser wordende bronnen hebben een andere manier van denken tot gevolg bij projectontwikkelaars, ontwerpers en architecten. Door de toenemende schaarste van fossiele grondstoffen worden energiebesparende bouwconcepten steeds belangrijker.

 
Een wezenlijk onderdeel hiervan is de geregelde ventilatie van de woon-, kantoor- en werkomgeving. Met de lucht-aardwarmtewisselaar AWADUKT THERMO antibacterieel levert REHAU een doelgerichte bijdrage tot de efficiencyverbetering van de verse luchttoevoer.