De Nova Neo is een compacte Zeer Lage Temperatuur designradiator ideaal voor LTV systemen.

De radiator voor nu en morgen. Lagetemperatuursystemen zoals warmtepompen, zonnepanelen of hoogrendementsketels zijn op de toekomst gerichte verwarmingsoplossingen.

Des te fraaier wanneer het design dan niet achterblijft bij de techniek; het bewijs daarvan is de Zehnder Nova Neo.

Fusie straling en convectie

De Nova Neo is een compacte Zeer Lage Temperatuur designradiator die ideaal is voor LTV systemen zoals een warmtepomp, vloerverwarming maar ook gasgestookte systemen met een lage aanvoertemperatuur.

 
De radiator is opgebouwd uit horizontale plat-ovale buizen die met een tussenruimte van 2 mm boven elkaar (zonder zichtbare lasnaden) op de verzamelbuizen zijn aangebracht. Straling en convectie fuseren als één geheel in de zeer lage temperatuurradiator die stralingswarmte verdeelt aan de oppervlakte, terwijl kleine convectieventilatoren de luchtverspreiding in een ruimte een boost geven.

Nieuwe Energie Optimalisatie

NEO staat voor ‘Nieuwe Energie Optimalisatie’: kleine, krachtige ventilatoren en een warmtewisselaar zorgen voor een efficiënte verhoging van het thermische vermogen en brengen de ruimte snel en energiezuinig op de gewenste temperatuur. Daarbij zorgt de radiator dankzij zijn verbazingwekkende prestatie en geluidsarme werking voor een aangename verrassing.

 
En wanneer een aangesloten warmtepomp koud water levert, kan de Zehnder Nova Neo tijdens zomerse dagen ook voor aangename verkoeling zorgen.

Unieke intelligentie

Bij verwarming zonder ventilator werkt de Nova Neo als een klassieke radiator. De stralingswarmte wordt optimaal afgegeven door de voorzijde.

 
Tevens beschikt de radiator over unieke intelligentie. Door automatische detectie van aanvoertemperatuur en ruimtetemperatuur beoordeelt de radiator zelf wanneer vermogen afgegeven kan worden. Met name bij systeemtemperaturen tussen 25 en 40 °C verwarmt de Zehnder Nova Neo uiterst efficiënt. De convectieventilatoren zijn niet voortdurend in bedrijf, maar draaien ‘on demand’, wat zorgt voor een stille werking en een geringer energieverbruik.

Conclusie: aangename temperaturen in elk seizoen met de intelligentie van Zehnder.

 
Bezoek ook de Zehnder website