Daikin introduceert Daikin Altherma Hybride: een verwarmingssysteem dat voorziet in een energiezuinige manier van woningverwarming.

Daikin presenteerde onlangs de Daikin Altherma Hybride, een nieuw verwarmingssysteem dat het beste van de vertrouwde cv-ketel en het ‘groene’ van de lucht/water warmtepomp combineert.

 
Door de unieke combinatie van technieken ligt het jaarrendement van de Daikin Altherma Hybride tot 35 procent hoger dan bij een hoogrendementsketel. Dit betekent een aanzienlijke besparing op energiekosten voor verwarming en warm tapwater.

Hernieuwbare energie

Op jaarbasis voorziet de lucht/water warmtepomp voor 60 tot 70 procent in de verwarmingsbehoefte. In de hybride modus doet de warmtepomp dit in combinatie met de hoogrendementsketel.

 
Via een unieke watervolumeregeling zorgt de efficiëntere warmtepomp voor de voorverwarming van het water zodat de ketel minder energie verbruikt. Bovendien werkt de lucht/water-warmtepomp van Daikin Altherma op hernieuwbare energie.

 
Middels de warmtepomp wordt de warmte uit de buitenlucht gehaald en via een koudemiddelcircuit en een platenwisselaar aan het verwarmingssysteem van de woning toegevoegd. Dit gebeurt met een zeer hoog rendement, waarbij afhankelijk van de omstandigheden tot 5 kilowatt warmte kan worden geleverd bij gebruik van slechts 1 kilowatt elektrische energie.

Dubbele warmtewisselaar

De hoogrendementsketel in het Daikin Altherma Hybride systeem kan warm tapwater tot 30 procent efficiënter produceren in vergelijking met traditionele hoogrendementsketels. Dit is te danken aan de speciale, dubbele warmtewisselaar waarin de afvoergassen optimaal en continu worden gecondenseerd.

Brede toepassing

De toepassing van het verwarmingssysteem is zeer breed. Enerzijds zal het hoge jaarrendement van de Daikin Altherma Hybride een gunstige invloed hebben op de EPC. Dit maakt het systeem uitstekend toepasbaar in de nieuwbouw. Anderzijds maken de compacte afmetingen de Altherma Hybride zeer geschikt voor de renovatiemarkt.

Snelle warmtevoorziening

Het interne gedeelte van de warmtepomp en de cv-ketel zijn zeer eenvoudig te combineren en nemen, eenmaal geïntegreerd, ongeveer evenveel plaats in als een traditionele cv-ketel. Een ander belangrijk argument voor toepasbaarheid in de renovatiemarkt zijn de hoge temperaturen die bereikt kunnen worden met het systeem. Hierdoor kan de Altherma Hybride zonder problemen worden aangesloten op bestaande afgiftesystemen zoals hoge temperatuursradiatoren.

 
Doordat de cv-ketel tevens stand-alone kan werken, is de Altherma Hybride ook goed toepasbaar in de vervangingsmarkt waar snel warmtevoorziening moet worden gerealiseerd. In een later stadium kan vervolgens worden overgegaan tot montage van de warmtepomp.

 
Het hybride systeem is tot stand gekomen door samenwerking met Intergas.