Akoestiroof S+ voor nieuw dorpshart De Mortel

Zelfdragend dakelement combineert grote overspanningen met hoge geluidsisolatie.

Het Brabantse dorp De Mortel krijgt een nieuw dorpshart in de vorm van een Multifunctionele Accommodatie (MFA). Het gebouw zal onderdak bieden aan een basisschool, peuterspeelzaal, kinderdagverblijf, BSO, fysiotherapie praktijk en een gemeenschapshuis.

Forse besparingen


In opdracht van Aannemersbedrijf Ponjé heeft Akoestikon haar nieuwste product Akoestiroof S+ geleverd voor het dak van de grote en kleine zaal.

 
Akoestiroof S+ is een zelfdragend dakelement dat grote overspanningen combineert met een zeer hoge geluidsisolatie (RW tot 57 dB) en een goede thermische isolatie (Rc = 4,0 m2K/W). Zonder aanvullende ondersteuning zijn de dakelementen op het stalen skelet van het gebouw aangebracht.
De elementen kunnen tot 8 meter lengte worden geleverd. Hierdoor worden forse besparingen gerealiseerd in de kosten voor de onderliggende constructie én in de montagetijd.

 

Geluidsoverlast beperkt


Activiteiten met muziekgeluid zijn maatgevend voor de geluidsuitstraling via het dak naar de omgeving. Akoestisch adviesbureau Scena stelde in het rapport hoge eisen aan de geluidsisolatie van het dak van beide zalen. Bij het Laboratorium voor Akoestiek van Peutz in Mook werd vastgesteld dat de Akoestiroof S+ dakelementen voldoen aan de gestelde eisen. Dit garandeert dat mogelijke geluidsoverlast voor de omwonenden tot een minimum wordt beperkt.

 
De gemeenschap in De Mortel zal in de nabije toekomst volop gebruik kunnen maken van het moderne dorpshart. De oplevering van het gebouw staat gepland voor eind 2013.

 

Kenmerken
  • kant-en-klare elementen;
  • hoge geluidwering: RW tot 57 dB;
  • goede thermische isolatie: Rc-waarde = 4,0 m2K/W;
  • lengtemaat op bestelling leverbaar tot 8 meter;
  • grote overspanning: éénvelds tot 3 meter, meervelds tot 4 meter; 
  • weinig onderconstructie noodzakelijk;
  • standaard voorzien van afschuining en 2 hijslussen aan de nokzijde;
  • korte montagetijd.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie