MEP+-it is Nederlands meest toegepaste buitenpleister

Strikocem MEP+-it pleister bespaart bewerkingstijd.

De MEP+-it van Strikocem heeft bijzondere eigenschappen die vooral bij buitentoepassing bijzonder goed tot zijn recht komen.

Strikocem MEP+-it is een soepele raapmortel met een gestuurde afbindtechnologie die eenvoudig handmatig of machinaal kan worden aangebracht.

Door deze unieke technologie kan de relatief verse pleister, ongeacht in welke laagdikte de pleister wordt aangebracht, de ondergrond en omgevingstemperatuur, na ongeveer 2 uur verder bewerkt worden. Lange wachttijden behoren daarmee tot het verleden.

Laagdikte

Daarnaast heeft de MEP+-it een groot aandeel lichte vulstoffen. Door de toevoeging van deze lichte vulstoffen wordt de E-module sterk gereduceerd en de spanning, die normaal gesproken tijdens de droging en verharding van de pleister optreedt, wordt sterk verminderd.

 
Na verharding is MEP+-it waterdampdoorlatend en anderzijds waterkerend. Bij buitentoepassing is echter een minimale laagdikte van 15 mm een must, terwijl in de kuststrook op voorspraak van de nieuwe Nationale Praktijk Richtlijn (NPR) 3924 (Stukadoren buiten) een laagdikte van minimaal 20 mm is voorgeschreven.

Bijzonder schuurbeeld

Indien de Strikocem MEP+-it als schuurwerk moet worden opgeleverd, kan de (verse) pleisterlaag worden overgepleisterd en dicht geschuurd. Hierdoor ontstaat een bijzonder mooi en egaal schuurbeeld.

 
Wat te denken van schiftingen die in het verse pleisterwerk moeten worden aangebracht. Ook tijdens deze bijzondere techniek ervaren we de vele voordelen van de gestuurde afbindtechnologie. Voor een duurzaam eindresultaat wordt aanbevolen om de Strikocem MEP+-it altijd af te werken met de vuilafstotende en onderhoudsvriendelijke Strikolith Peents Pearlcoat.

Maaiveld

Dat dit type pleister niet beneden het maaiveld mag worden aangebracht, zal duidelijk zijn. Daarover wordt in de NPR 3924 voldoende uitleg gegeven en daarvoor zijn de laatste jaren de nodige richtlijnen uitgebracht. Gelukkig heeft de Nederlandse stukadoor zijn weg weten te vinden en is het stucen buiten van gevels en tuinmuren bijna dagelijkse kost geworden.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie