HERTALAN EPDM toepassingen in de woningbouw

Hertalan biedt oplossing voor perfecte kierafdichting.

 
Energiezuinig bouwen, iedereen doet er aan mee. Waar biedt HERTALAN met haar EPDM systemen in dit kader de oplossing?

Terug naar de basis

Het Bouwbesluit stelt eisen aan de maximale luchtdoorlatendheid van een woning en aan het totale energieverbruik. Dit wordt berekend met de energieprestatieberekening (EPC-norm), waarbij de luchtdichtheid van een woning een belangrijke invoerparameters is.

 
Sinds de invoering van de EPC in 1995 is deze norm stapsgewijs aangepast. Van toen 1,4 (toen) naar 0,6 (nu) en vanaf 2015 naar 0,4. Een uitdaging voor de bouw, waarin samenwerking met de toeleverancier als HERTALAN meer dan gewenst is.

Kierafdichting

Hoe meer wij isoleren, hoe belangrijker luchtdicht bouwen wordt. Niet alleen de schilisolatie van een woning is belangrijk, maar vooral ook de perfecte kierafdichting. En hier biedt HERTALAN de oplossing.

 
Kierafdichting voorkomt kostbaar warmteverlies. Hierbij wordt nogal eens vergeten dat de nauwkeurigheid van het aanbrengen op de bouwplaats een punt van extra aandacht is. Een ‘full proof’ systeem is dus wenselijk.

Eenvoudig en zeker afgedicht

HERTALAN biedt dit ‘full proof’ systeem met haar EPDM stroken. Dit maakt deze kierafdichting een stuk eenvoudiger. De bouw zit niet altijd te wachten op een omvangrijk pakket met veel verschillende materialen. Met een rol hertalan S EPDM strook of hertaled loodvervanger worden kieren snel, eenvoudig en zeker afgedicht.

 
De oplossing met onze EPDM systemen ligt in de eenvoudige inpasbaarheid aan de tekentafel bij bouwkundige detailleringen en de bewezen waarde in eenvoudige/veelzijdige applicatie op de bouwplaats.

Faalkosten en advies

Hoge faalkosten zijn een probleem voor de hele bouwsector. Met name bij systemen waar discipline in de gehele bouwkolom vereist is, kan het misgaan. Als een bouwwerk luchtdicht ontworpen is, dan zal tijdens het bouwproces alles nauwkeurig op elkaar afgestemd moeten zijn. Applicatie is dus cruciaal.

Waardevolle aanwezigheid

HERTALAN levert voor de verwerker een systeem, met bewezen hoog kwalitatieve materialen. Wij zijn daarbij van concept tot en met uitvoering aanwezig in de bouwkolom, adviseren de ontwerper, bouwaannemer en verwerker. Onze aanwezigheid op de bouwplaats wordt als uiterst effectief en waardevol ervaren.

 

« Nieuws overzicht