FOAMGLAS en MISAPOR: voor ieder project een blijvend presterende oplossing

Nog uitgebreider aanbod van hoogwaardige cellulair glasoplossingen.

FOAMGLAS®-isolatie biedt met de exclusieve distributie in de Benelux van MISAPOR® producten nu een nóg uitgebreider aanbod van hoogwaardige cellulair glasoplossingen.

 
MISAPOR is een lichtgewicht glasschuimgranulaat dat o.a. wordt ingezet in infra-techniek, intensief belaste daken, daktuinen en passiefhuisbouw. Glasschuimgranulaat vormt hiermee een perfecte aanvulling op het duurzame pakket cellulair glas producten.

FOAMGLAS

FOAMGLAS cellulair glas isolatie is het enige isolatiemateriaal dat niet alleen volledig waterdicht is, maar ook volkomen lucht- en waterdampdicht. Hierdoor is het onmogelijk dat water(damp) het isolatiepakket binnentreedt en blijft de isolatiewaarde altijd gegarandeerd.

Kenmerken
  • onbrandbaar materiaal, bestaat uit ruim 60% gebruikt venster- en autoruitenglas;
  • unieke eigenschappen dankzij hermetisch gesloten glascellen;
  • kent een druksterkte tot 160.000 kg/m2 zónder indrukking;
  • niet aan degeneratie onderhevig, optimaal functioneren tijdens gehele levensduur van het gebouw;
  • recyclebaar.

Het gunstige ecologische profiel van FOAMGLAS wordt onderstreept door de NIBE 2A classificatie, BRE Green Guide Rating A+, het Nature Plus certificaat en de SBR levensduurverwachting van meer dan 100 jaar!

Toepassing

FOAMGLAS platen, afschotplaten en stroken worden verwerkt in isolatiesystemen voor de complete gebouwschil: van fundering tot en met het dak, in nieuwbouw en renovatie. FOAMGLAS cellulair glas isolatie is bij uitstek geschikt in toepassingen waarbij hoge eisen worden gesteld aan ecologie, levensduur, veiligheid, mechanische en/ of bouwfysische lasten.

MISAPOR glasschuimgranulaat

MISAPOR® is meer dan een bijzonder bouwmateriaal. MISAPOR® glasschuimgranulaat is een hoogwaardig product dat voor 98% bestaat uit gerecycled flessenglas en 2% minerale toeslagstoffen en zo wezenlijk bijdraagt tot de bescherming van ons milieu.

Kenmerken
  • drukvast isolerend en drukverdelend;
  • prima bestand tegen veroudering, verrotting, bacteriën, zuren, water en knaagdieren;
  • ook brand en vorst krijgen geen enkele kans;
  • snel en gemakkelijk te verwerken dankzij zijn laag gewicht van 150 kg/m3.

Ophogen, uitvlakken, isoleren, draineren, modelleren: met MISAPOR® kan het!

 
Meer informatie over FOAMGLAS® en MISAPOR?

 
Bezoek www.foamglas.nl of mail naar info@foamglas.nl.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie