Fire Seminar 2013 op 30 oktober 2013

Brandveiligheid uw verantwoordelijkheid?

De overheid verandert haar rol aangaande de brandveiligheid van gebouwen. Voorheen was brandveiligheid van gebouwen vooral geregeld via wetgeving, echter hevelt de overheid steeds meer verantwoordelijkheden over naar de markt.

Dit betekent onder meer dat gebouweigenaren meer verantwoordelijkheid krijgen en zich daarom bewuster met het ontwerpproces moeten bezighouden. Hierdoor moeten architecten en adviesbureaus risico’s beter inzichtelijk maken en ligt er tevens een nieuwe uitdaging voor de verzekeraar die een belangrijke rol in dit proces krijgt.

Mogelijke gevolgen deregulering

Het Fire Seminar zal dit jaar in het teken staan van de mogelijke gevolgen van deregulering. Onder het motto ‘Brandveiligheid uw verantwoordelijkheid?!’ geven verschillende sprekers, onder leiding van dagvoorzitter Jochem van Gelder, hun visie over de veranderende rol van de overheid bij brandveiligheid van gebouwen.

Sprekers

Namens de SP-fractie van de Tweede Kamer zal Paulus Jansen (Woordvoerder energie, bouwen /wonen) het programma openen. Achtereenvolgens nemen Nico Scholten (Expert bij Stichting Expertisecentrum Regelgeving Bouw), Pascal Steenbakkers (Structural & Fire Safety Engineer bij Arup NL) en Charlotte Roben (Senior Fire Engineer bij Arup UK), Graham Orme (International Director bij LPCB) en Marko van Leeuwen (Beleidsadviseur bij de Verbond van Verzekeraars) het woord. 
Met deze sprekers uit binnen- en buitenland willen we de huidige situatie schetsen, laten we zien hoe in de toekomst de markt zou kunnen werken en tonen we internationale voorbeelden uit de praktijk die wel en niet werken.

Voor wie?

Verzekeraars, gebouweigenaren, beheerders en preventisten. Het congres is tevens interessant voor brandexperts, veiligheidsdeskundigen, bouwers en ontwerpers.

Datum en locatie

Het Fire Seminar vindt plaats op 30 oktober van 9.30 tot 15.00 uur in het Fata Morgana Paleis in de Efteling te Kaatsheuvel. Deelname is na registratie kosteloos.

 

Aanmelden
www.fireseminar.nl  of via info@fireseminar.nl

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie