DucoGrille Close 105 biedt intensief ventileren op maat

Duco’s ventilatierooster beschikt nu over een actuatorsturing.

De DucoGrille Close 105, een kleppenregister met grote luchtdoorlaat op maat van kantoren en scholen, beschikt voortaan over een actuatorsturing.

Dit regelbaar kleppenregister kan dus probleemloos in een Vraaggestuurd Natuurlijk Ventilatiesysteem (VNV) of op een gebouwbeheerssysteem (GBS) aangesloten worden.

Toevoer- of afvoerrooster

De DucoGrille Close 105 kan zowel als toevoer- of afvoerrooster dienst doen. Als toevoerrooster kan het kleppenregister in een muur of vliesgevel worden ingebouwd en zorgt een muurrooster (al dan niet inbraakwerend) langs beide kanten voor een esthetische afwerking.
Voor optimaal akoestisch comfort kan optioneel ook het Duco Acoustic Panel worden toegepast. Deze geluiddempende lamellen worden achter het kleppenregister geplaatst voor een ideale demping.

Natuurlijke afkoeling

Dankzij de grote doorlaat (tot 805 l/s/m²) kan de DucoGrille Close 105 overigens ook prima gebruikt worden om intensief te ventileren of dienen als onderdeel van de nachtkoelingsprincipes van een gebouw.
Door gebruik te maken van de frisse buitenlucht ‘s nachts en door intensief te ventileren, kan een gebouw perfect worden afgekoeld op een natuurlijke en efficiënte manier. En dat zonder gebruik te maken van energieverslindende oplossingen als een airconditioningsysteem.
Bovendien kan het kleppenregister ook dienen als regelbare afvoerunit, bijvoorbeeld in combinatie met Duco’s dakkappen.

Aansturing

De actuatorsturing zorgt er voortaan voor dat de DucoGrille Close 105 ook op verschillende manieren aangestuurd kan worden:

  • via een Duco handzender - het kleppenregister kan via handbediening manueel open of dicht worden gestuurd. Ideaal om te spuien tijdens pauzes en de desbetreffende ruimte van voldoende verse lucht te voorzien;
  • via Duco’s Vraaggestuurde Natuurlijke Ventilatiesystemen - dankzij integratie in één van de ventilatiesystemen, kan de DucoGrille Close 105 CO2-aangestuurd werken in grotere ruimtes, zoals een sporthal;
  • via een gebouwbeheerssysteem (GBS) - daarnaast kan het kleppenregister ook door een externe sturingsunit overgenomen worden en volledig volgens de parameters van bijvoorbeeld het GBS functioneren.
« Nieuws overzicht