Colt zorgt voor koel klimaat fabriekshal zonder olienevels

Energiezuinige ventilatie tegen olienevels bij Bredel Hose Pumps.

Colt biedt oplossing voor hoge temperatuur en vrijkomende olienevels fabriekshal Bredel Hose Pumps.

Bredel Hose Pumps is een internationaal toonaangevende producent van slangenpompen voor verschillende industriƫle branches. In het Overijsselse Delden vindt de productie van diverse onderdelen plaats. Tijdens het verspanen van de gietijzeren huizen voor de slangenpompen komen onvermijdelijk olienevels vrij die moeten worden afgevoerd.

Adiabatische koeling

De verspaningshal in Delden heeft een laag plafond. Wanneer het buiten warm is, loopt de temperatuur daardoor in de hal snel hoog op. Dit in combinatie met de vrijkomende olienevels kan voor zowel bij mens als voor de machines klachten opleveren.
Bredel Hosel Pumps heeft Colt gevraagd om advies op maat te geven om beide problemen op een duurzame manier op te lossen. Een analyse van de resultaten van het klimaatonderzoek ter plaatse wees uit dat adiabatische koeling een passende oplossing zou zijn.

Energiezuinig koelen en ventileren

Colt zal de productiehal in Delden gaan voorzien van adiabatische koeling. Het voordeel van adiabatische koeling is dat het een klimaatbeheersingssysteem is dat naast koeling ook zorgt voor de aanvoer van verse lucht. Het Colt systeem maakt gebruik van de koelcapaciteit van water. Er zijn geen koelmiddelen nodig. Hoe warmer het buiten is, hoe effectiever het systeem werkt. Hierdoor is het mogelijk om energiezuinig te koelen en te ventileren.

Duurzaam systeem

Niet alleen wordt nu het warmteprobleem in de hal opgelost, ook worden de olienevels op een energiezuinige en verantwoorde manier afgevoerd. Bredel Hose Pumps investeert met dit duurzame systeem in de veiligheid, productiviteit en de arbeidsomstandigheden van haar werknemers.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie