Uitvinder wereldinnovatie krijgt Duurzaam Lintje

Minister Plasterk heeft op Duurzame Dinsdag in Den Haag Het Duurzame Lintje uitgereikt aan Wubbo Ockels, Kitty van der Heijden en Ton Willemsen

De onderscheiding wordt sinds 2008 uitgereikt aan personen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet op het gebied van duurzaamheid.

Hierbij gaat het om een bijzondere inspanning. Meer informatie over het Duurzaam Lintje in deze video. Ton Willemsen, uitvinder, oprichter en directeur van TONZON BV bleek echt aangenaam verrast toen Minister Plasterk hem op het podium riep.

Revolutionaire vinding

Het juryrapport spreekt over een revolutionaire vinding die door overheid en gevestigde organisaties niet enthousiast ontvangen werd.

Isolatie opvouwbaar

Wie aan isolatie denkt, denkt vaak aan dikke dekens of platen die in een fabriek worden gemaakt. Ton Willemsen is  de uitvinder van het Thermoskussen, een opvouwbaar isolatiemateriaal waarbij de benodigde lucht pas op de plaats van bestemming in het materiaal wordt opgesloten. Je zou kunnen zeggen dat zij de thermosfles flexibel hebben gemaakt. Het opvouwbare isolatiemateriaal is buitengewoon handig aan te brengen in vaak krappe kruipruimtes en heeft dankzij het thermosflesprincipe een wonderlijk effect op de vloertemperatuur. Het maakt de vloer nog warmer dan de lucht erboven, een fenomeen dat bouwkundigen aanvankelijk voor een groot raadsel plaatste. 

Straling elimineren

Het Thermoskussen dankt zijn superieure isolerende werking aan het feit dat al het warmteverlies door straling wordt geëlimineerd, terwijl de dikke stilstaande luchtlaag, die in het kussen is opgesloten, zorgt voor een minimaal verlies door geleiding. Vloeren worden daardoor snel opgewarmd, bereiken een hogere temperatuur en houden ’s avonds de warmte langer vast, waardoor de thermostaat eerder naar beneden kan. De unieke Thermoskussens worden gecombineerd met een stevige folie op de bodem van de kruipruimte waardoor de kruipruimte opdroogt. Een warme vloer en droge kruipruimte, wie wil dat niet? Ga nu naar www.tonzon.nl/vloerisolatie/ voor meer informatie.

« Nieuws overzicht