ROCKFON en Zehnder-J.E. Stork-Air introduceren ComfoSchool

Het gezonde ventilatieplafond: constant frisse lucht, uitstekende akoestiek

ComfoSchool is een innovatief, duurzaam ventilatieplafond voor klaslokalen. Het systeem voorziet volautomatisch in een constant frisse luchtkwaliteit en draagt in belangrijke mate bij aan een optimale temperatuurbeheersing.

Het is opgebouwd uit de drie elementen: de ventilatie-unit, de automatische regeling en het geluidsabsorberende plafond.

 
Zehnder-J.E. StorkAir is verantwoordelijk voor het ventilatiesysteem en ROCKFON voor het Krios 02-plafond, dat een hoog akoestisch comfort biedt. ComfoSchool is mede ontwikkeld door Kennisinstituut TNO. De combinatie van een gezonde luchtkwaliteit en een uitstekende akoestiek maakt ComfoSchool tot een uniek systeem in de markt.

Binnenklimaat in scholen

Uit meerdere onafhankelijke onderzoeken blijkt dat het binnenklimaat van veel scholen voor verbetering vatbaar is. Doordat klaslokalen vaak intensief worden gebruikt, zorgt onvoldoende ventilatie voor een hoge warmtelast en CO₂-aanwezigheid. Hierdoor verliezen leerlingen – en de leerkracht – snel hun concentratie en nemen hun prestaties en productiviteit af. Op termijn bestaat ook het risico op gezondheidsklachten en daardoor ziekteverzuim. Als de aanwezigen in een klaslokaal elkaar moeilijk kunnen verstaan, ontstaat geroezemoes. Ook hierdoor ontstaat concentratieverlies.

ComfoSchool: superidee

ComfoSchool wil dat leerlingen de held zijn en zich elke dag super voelen. Zodat ze zich ongestoord kunnen ontwikkelen tot wat ze later willen zijn. We creëren gezonde klaslokalen die goed zijn geventileerd en waarin sprake is van een lage CO₂-concentratie. Het ventilatiesysteem binnen ComfoSchool zorgt voor meer energie en betere prestaties in een gezonde leeromgeving. Door de hoge geluidsabsorberende eigenschappen is er sprake van aanzienlijk minder lawaai en galm. Daardoor kan iedereen elkaar goed verstaan in het klaslokaal. Een direct gevolg daarvan: meer rust. En door die rust kunnen leerlingen zich beter concentreren en hun prestaties verhogen.

Volautomatische regeling

ComfoSchool gaat uit van het feit dat leerkrachten en leerlingen zelf een belangrijke warmtebron zijn in een klaslokaal. De ventilatie gaat te veel warmte tegen. De ventilatie wordt gestuurd met behulp van sensoren en neemt automatisch af als niemand in het lokaal aanwezig is. Hierdoor is het ventilatiesysteem energiezuinig. Daarnaast biedt ComfoSchool bij warm weer de mogelijkheid tot nachtventilatie.

 
Meer informatie: www.comfoschool.nl

« Nieuws overzicht